Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Γιατροί Αθήνας: Casus Belli οι μειώσεις τιμών ιατρικών πράξεων και εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ!


Γιατροί Αθήνας: Casus Belli οι μειώσεις τιμών ιατρικών πράξεων και εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ!

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος
HEALTH REPORT

Στην επαγγελματική καταστροφή οδηγεί τους ελέυθροεπαγγελματίες γιατρούς αλλά και τα μικρά ιδιωτικά εργαστήρια η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να κουρέψει τις τιμές των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως απορρίπτει κάθε τέτοια προσπάθεια η οποία θα υποβαθμίσει την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και θα οδηγήσει στην καταστροφή της επαγγελματικής επιβίωσης των ιατρών.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πληροφορηθήκαμε την πρόταση του ΕΟΠΥΥ για ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, που ουσιαστικά σημαίνει υποκοστολόγηση, και που οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και καταστροφή των Ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, εργαστηρίων και μικρών πολυϊατρείων.

Ο ΙΣΑ ως θεσμικός παράγων της Ιατρικής κοινότητας έχει δημιουργήσει επιτροπές που μεταξύ των αρμοδιοτήτων τους είναι και προτάσεις για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, των Ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και των εργαστηρίων-πολυϊατρείων. Στα πλαίσια αυτά με γνώμονα την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των μελών μας αλλά και της Δημόσιας Υγείας και σε συνεργασία με τον ΠΙΣ και τους επισήμους επαγγελματικούς φορείς των ιατρών, θα κάνουμε τις κατάλληλες προτάσεις προς όφελος Ιατρών και ασθενών, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις και προσχηματικούς διαλόγους, υπενθυμίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις τις πάγιες θέσεις μας για αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, ελεύθερη επιλογή ιατρού κατά πράξη και περίπτωση, διαφύλαξη του δικαιώματος συνταγογράφησης του πιστοποιημένου ιατρού και συλλογικές συμβάσεις από τους Ιατρικούς συλλόγους υπό την αιγίδα του ΠΙΣ».

Να σημειωθεί πως ο ΕΟΠΥΥ πρόσφατα ανακοίνωσε πως ουσιαστικά προτίθεται να προχωρήσει σε μειώσεις των τιμών των διαγνωστικών και εργαστηριακών έπειτα από μελέτη που πραγματοποίησε ο Οργανισμός συγκρίνοντας τιμές Ελλάδος-Γερμανίας- Σουηδίας αλλά μεταξύ άλλων και Βελγίου. Ο ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει πως οι τιμές στη χώρα μας σε κάποιες περιπτώσεις είναι υψηλότερες.

2 σχόλια:

  1. Κύριε Πατούλη, αναμένουμε και τίς δικές σας προτάσεις και αντιδράσεις για να ακολουθήσουμε και οι υπόλοιποι, γιατι μέχρι τώρα δυστυχώς οι αντιδράσεις μας ήταν λόγια και μόνο λόγια , ούτε αντιπροτάσεις ούτε κινητοποιήσεις,δυστυχώς, και το αποτέλεσμα το βλέπουμε, απο το κακό στο χειορότερο.Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος (να σας θυμίσω οτι τήν πόρτα του τζάμπα, όποιος την έβρει ανοιχτή δεν τήν κλείνει μόνος του )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΤΟΥΛΗ Κ.Λ.Π.ΠΟΙΟΣ ΑΦΕΛΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ???.ΑΠΛΑ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ Ο ΠΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΙΣ-ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ.ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΕΟΠΥΥ...ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή