Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Πως θα διορισθεί ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - HEALTH REPORT

Το έδαφος ετοιμάζει ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αναλάβει άμεσα το νέο «δίδυμο» που έχει προταθεί για τον μεγαλύτερο Οργανισμό υγείας της χώρας.
Ο 40αρης Σωτήρης Μπερσίμης και ο 34χρονος Σταμάτης Βαρδαρός αναμένεται να διορισθούν πολύ νωρίτερα από ότι γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

Και αυτό επειδή η κυβέρνηση δεν αναμένεται να βρει ιδιαίτερα εμπόδια για την τοποθέτησή τους εξαιτίας της παραίτησης που είχε δώσει από την πρώτη στιγμή ο νυν πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός.
Η παραίτηση αυτή διευκολύνει τη διαδικασία καθώς διαφορετικά θα έπρεπε το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε προκήρυξη της θέσης γνωστοποιώντας μάλιστα και τα κριτήρια με υπουργική απόφαση.

Η λύση με τον διορισμό του νέου προέδρου και αντιπροέδρου μπορεί να χαρακτηρισθεί ως προσωρινή από την κυβέρνηση, δεδομένης της παραίτησης Κοντού. Και προσωρινή επειδή η θητεία του νυν προέδρου λήγει σε έναν χρόνο από σήμερα. Στο διάστημα του ενός χρόνου η κυβέρνηση θα μπορεί να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη μόνιμη τοποθέτηση των προσώπων της επιλογής της που βεβαίως εστιάζεται στο δίδυμο Μπερσίμη-Βαρδαρού.

Πάντως οι δύο άνδρες αναμένεται να αναλάβουν τον ΕΟΠΥΥ σε άκρως κρίσιμη στιγμή καθώς ο οργανισμός έχει στεγνώσει πλήρως από ρευστό ενώ είναι άγνωστο πότε θα ξαναγεμίσουν τα ταμεία του δεδομένης της έλλειψης ρευστότητας της χώρας και της αδυναμίας των ασφαλιστικών ταμείων να δώσουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ.

Η νέα ηγεσία πάντως όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει είναι να παζαρέψει τις συμβάσεις των ιδιωτών παρόχων με τάσεις βέβαια μείωσης.
Ήδη πολλοί κλάδοι όπως οι γιατροί εμφανίζονται προβληματισμένοι για το τι θα πράξουν στην περίπτωση που επιχειρηθεί να μειωθούν περαιτέρω τα κονδύλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου