Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Δύο νέοι τεχνοκράτες επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ

Σωτήρης Μπερσίμης ο πρόεδρος και ο Σταμάτης Βαρδαρός αντιπρόεδρος

Παναγιώτα Καρλατήρα - PROTOTHEMA.GR

Υπάρχει ένας «σκόπελος» για την ανάληψη της θέσης του προέδρου του ΕΟΠΥΥ που πρέπει να περάσει το υπουργειο Υγείας και ο κ. Μπερσίμης - Αφορά στη διαδικασία της επιλογής του προέδρου του Οργανισμού η οποία σύμφωνα με τον νόμο γίνεται με διεθνή διαγωνισμόΔύο νέοι τεχνοκράτες αναλαμβάνουν επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ, έπειτα από πολύμηνο... casting υποψηφίων της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης. Ο κ. Σωτήρης Μπερσίμης, λέκτορας του πανεπιστημίου Πειραιά θα καταλάβει τη θέση του προέδρου και ο κ. Σταμάτης Βαρδαρός, εκπρόσωπος μέχρι πρότινος, των εργοδοτικών Οργανώσεων του ΕΟΠΥΥ, τη θέση του αντιπροέδρου.

Υπάρχει, ωστόσο, ένας «σκόπελος» για την ανάληψη της θέσης του προέδρου του ΕΟΠΥΥ που πρέπει να περάσει το υπουργειο Υγείας και ο κ. Μπερσίμης. Αφορά στη διαδικασία της επιλογής του προέδρου του Οργανισμού η οποία σύμφωνα με τον νόμο γίνεται με διεθνή διαγωνισμό. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρόκειται να αλλάξει αυτή τη διαδικασία με νομοθετική ρύθμιση ώστε να προχωρήσει στην τοποθέτηση των δικών της στελεχών στις κομβικές θέσεις του ΕΟΠΥΥ.

Ο 40χρονος Λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά θεωρείται προσωπική επιλογή του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή - προέρχεται μάλιστα και από την εκλογική του περιφέρεια, τη Β´ Αθηνών, που του έδωσε σημαντική εκλογική νίκη, και συγκεκριμένα από το Περιστέρι. Τον πανεπιστημιακό με τον υπουργό ενώνουν και οι κομματικοί δεσμοί του παρελθόντος -όταν ανήκαν και οι δύο στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Πλέον όμως το κοινό τους σημείο, και η κοινή τους αγωνία, θα είναι ο ΕΟΠΥΥ, καθώς ο Οργανισμός βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, έχοντας μεγάλες οφειλές στους παρόχους υγείας και αναμένοντας επί ματαίω τις εισφορές περίθαλψης των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι κομματικές ισορροπίες μεταξύ Αριστοτέλους, Κουμουνδούρου και Μαξίμου εκφράστηκαν μέσα από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο 40χρονος κ. Βαρδαρός και νυν μέλος της διοίκησης του Οργανισμού ικανοποίησε όλες τις πλευρές, και κυρίως τους συνδικαλιστές της παράταξης που ήθελαν τη δική τους φωνή στον ΕΟΠΥΥ. Κάτι που δεν είχε γίνει πριν απο μερικές εβδομάδες όταν το όνομα του επικρατέστερου τότε υποψήφιου προέδρου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Μιχάλη Χλέτσου, προκάλεσε τέτοια εσωκομματική αναταραχή για την «ακαταλληλότητά» του μέχρι που ο ίδιος δήλωσε ότι... αποσύρεται.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΕΟΠΥΥ δεν σώζεται όσους τεχνοκράτες και να βάλεις. Βουλιάζει και τραβάει στο βυθό και όσους έχουν νταραβέρι μαζί του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή