Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η ΠΝΠ απειλεί την υγεία


Η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία 


Παράλυση στα δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ θα φέρει η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων τους. Η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει ότι οι φορείς, μεταξύ των οποίων νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ, που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας υποχρεούνται να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών καταθέσεών τους σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας.

Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί από τους ανωτέρω φορείς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα η οικονομική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας κοινοποίησε άμεσα προχθές την ΠΝΠ στους διοικητές όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας και τους εποπτεύοντες φορείς.

Χθες δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και της εφημερίδας «Τα Νέα» μετέφεραν διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Παν. Κουρουμπλή ότι δεν θα μεταφερθούν στην ΤτΕ τα διαθέσιμα των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Αργά χθες το απόγευμα η Ν.Δ. ζήτησε την παραίτηση του υπουργού, ο οποίος από τη μια κοινοποιεί την ΠΝΠ στους διοικητές και από την άλλη διαβεβαιώνει τα ΜΜΕ ότι δεν θα μεταφερθούν τα διαθέσιμα των νοσοκομείων του ΕΣΥ. «Ουδεμία επίσημη διαρροή υπήρξε από το υπουργείο σχετικά με τα διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. στερείται οποιασδήποτε βασιμότητας», ανέφεραν συνεργάτες του υπουργού μιλώντας στην «Εφ.Συν.» και διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου