Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΠΙΣ: Σε θετική κατεύθυνση οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αρκεί να υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης της Υγείας

Αθήνα, 3 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε θετική κατεύθυνση κινούνται οι εξαγγελίες που έγιναν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του την Πέμπτη 2 Απριλίου στο υπουργείο Υγείας και προσβλέπουμε όλοι ότι θα αρχίσουν να υλοποιούνται, προκειμένου η ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, να αναταχθεί. 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος όμως, οφείλει να επισημάνει ότι οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία είναι 4,3 % του ΑΕΠ, τη στιγμή που τα ελάχιστα όρια ασφαλείας για κάθε σύστημα Υγείας είναι 6% κι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 6,9% του ΑΕΠ. Για να φτάσουμε λοιπόν το όριο ασφαλείας χρειάζεται 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ να αποδοθούν στον τομέα Υγείας και Περίθαλψης.

Πιστεύουμε ότι τα μηνύματα που έδωσε ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή του παρουσία στο Υπουργείο Υγείας, θα δώσουν τη δυνατότητα υλοποίησης αποφάσεων, οι οποίες θα αναμορφώσουν τη διαλυτική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον τομέα Υγείας και Περίθαλψης.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με ψυχραιμία αλλά και συνεχή αγώνα, θα προσπαθήσει ώστε η Υγεία και η Περίθαλψη στη χώρα μας να στηρίζονται σε κανόνες ασφάλειας και ποιότητας και η ευπρεπής ιατρική λειτουργία να είναι κανόνας απαραβίαστος για κάθε ιατρικό λειτουργό, αλλά και αποφάσεων της Πολιτείας, προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου