Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Στεγνώνει από ρευστό ο ΕΟΠΥΥ – Το Γενικό Λογιστήριο δεν έχει καταβάλειτις δόσεις Μαρτίου - Απριλίου

Για μία ακόμη φορά, η έλλειψη ρευστότητας στον ΕΟΠΥΥ δημιουργεί έντονη ανησυχία τόσο στα δέκα εκατομμύρια των ασφαλισμένων, όσων και στους χιλιάδες παρόχους του Οργανισμού.
IATRONET 


Σοβαρά προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ.

Η μεγάλη υστέρηση εσόδων, λόγω της κρίσης, αλλά και η καθυστέρηση καταβολής της κρατικής χρηματοδότησης, δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει αποδώσει την κρατική χρηματοδότηση για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ύψους 87 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας βρίσκονται σε μία διελκυστίνδα, με το Γενικό Λογιστήριο να κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ότι δεν κατέβαλε έγκαιρα το σχετικό αίτημα.

Η έλλειψη πόρων στον ΕΟΠΥΥ δεν είναι νέο φαινόμενο, αλλά στην παρούσα φάση, που η ρευστότητα αποτελεί το κυρίαρχο θέμα για την οικονομία, προκύπτει έντονος προβληματισμός σε πολίτες και παρόχους.

Όπως είναι φυσικό, στην περίπτωση που συνεχιστεί η στενότητα, ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε περικοπές παροχών ή θα μεταφέρει το κόστος στους παρόχους, καθυστερώντας την εξόφλησή τους.

Νοσοκομεία

Παρόμοιο θέμα είχε δημιουργηθεί τον προηγούμενο μήνα, με δημοσιεύματα να κάνουν τότε λόγο για περικοπές κατά 51% στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι το θέμα ήταν τεχνικό και πως αντιμετωπίζεται από τα διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Παραδέχεται, ωστόσο, ότι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων για το 2015 οριοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση στο 1,38 δισ. ευρώ, έναντι 1,61 δισ. το 2014.

Το ποσό αυτό προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα, υγειονομικό, ορθοπεδικό υλικό, αντιδραστήρια, μισθοδοσία επικουρικού προσωπικού και υπηρεσίες.

Δ.Κ.

17 σχόλια:

  1. Ουσιαστικά μας δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως ο ΕΟΠΥΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ..Δεν έχουν να λάβουν πλέον καθόλου χρήματα οι πάροχοι...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ - ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ - ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ...Τέλος και τα δίφραγκα από τον ΕΟΠΥΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πειράζει που χρεωκόπησε ο ΕΟΠΥΥ.. Αφού με τα λεφτά αυτά θα πληρωθούν οι Φωτόπουλοι, οι Μπαλασόπουλοι ,η ΕΡΤ (των 10000 το μήνα) ας μείνουν απλήρωτοι γιατροί και φαρμακοποιοί και ας πεθάνουν και μερικοί γέροντες που θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και τις ιατρικές επισκέψεις τους...Χαλάλι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μισθοί των Δημοτικών υπαλλήλων -που κοπριτεύουν όλη τη μέρα- έχουν μεγαλύτερη αξία από τις αμοιβές των γιατρών.... Άξια η Κυβέρνηση.. Πρώτη φορά Αριστερά και στην Υγεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Ιατρικοί σύλλογοι και κυρίως ο ΠΙΣ έχουν μεγάλη ευθύνη για τη στάση των -εκάστοτε- κυβερνήσεων στους γιατρούς... Ακόμα και ένα σισσύτιο σε φυλακισμένους ισοβίτες να μη δοθεί χαλάει ο κόσμσος.. Οι γιατροί είναι απλήρωτοι από τον προηγούμενο χρόνο, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ, και αυτοί κάνουν βίλτες και βγάζουν φωτογραφίες λες και οι τόσοι χιλιάδες γιατροί δεν είναι μέλη τους.. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε έχεις δίκιο, αυτά όμως να τα σκεφτόμαστε και όταν ψηφίζουμε πουθενάδες στον ΠΙΣ και στους συλλόγους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μόστρα στα κανάλια. Οι φαρμακοπώλες το Λουράντο που είναι γάτος τον αναβαθμίσαν σε πρόεδρο του ΠΦΣ. Εμείς τους δικούς μας αντί να τους αποκαθηλώσουμε τους ξαναεκλέξαμε γιατί ήταν πετυχημένοι στο σκύψιμο!

      Διαγραφή
  6. Και τι θα γινει κυριοι συνδικαλισταραδες μας παλι δεν θα αντιδρασουμε για να προστατευτουμε τουλαχιστον για το υπόλοιπο ετος;
    ΧΑΠΙΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάρτε χαρτάκια τώρα! Είναι ευκαιρία! Θα αποκτήσουν συλλεκτική αξία τώρα με τη χρεωκοπία! (Του ΕΟΠΥΥ και των πάντων)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κορόιδα.... τι να τα κάνετε τα λεφτά αν χρεοκοπήσει όλη η χώρα ?
    ποιος θα σας δωσει αντιδραστηρια ή αναλώσιμα ?
    ποιος θα εχει χρημα να δωσει σε ιδιωτες ?
    το παιχνιδι ειναι απλο ή όλα ή τίποτα..
    ουτε βενζίνη δεν θα έχετε να πατε για δουλειά αν χρεοκοπησουμε.
    μην ακουτε ξενα πρακτορεια ειδησεων τρομοκρατιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ...
      ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ..... ΝΑ ΠΡΩΛΑΒΕΙΣ.

      Διαγραφή
  9. Κρίμα που είμαστε και γιατροί!!!! Τα βρωντοφώναζε ο Στρατούλης και ο Λαφαζάνης προεκλογικά.. Πως έτσι και βγουν τέρμα τα λεφτά για τον ΕΟΠΥΥ και τους συμβεβλημένους γιατρούς... Και πολλοί συνάδελφοι το αμφισβητούσαν ως είδηση...Τώρα "λεφτά υπάρχουν" μόνο για τα τροφεία της ΔΕΗ, για τα εξοπλιστικά του Καμμένου, για τους Δημόσιους Κηφήνες, για το χαρτζιλίκι των κουκουλοφόρων και για τους Ξηρούς... Η υγεία του κόσμου και τα χρωστούμενα των γιατρών είναι σε δεύτερη μοίρα... Ελπίζω να μην κλείσουν ιατρεία ή χάσουν τα σπίτια τους συνάδελφοι από την "συμμορία της δραχμής" που μας κυβερνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρώτη φορά Αριστερά, λοιπόν... Ετοιμαστείτε για φτώχεια, πείνα και αφραγκία... Κοιτάξτε τι γινόταν στις Ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 50, γιατί σύντομα ΟΛΟΙ οι γιατροί θα βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις...Ας χαρίσει και μερικές χιλιάδες ευρώ από τον ιδρώτα του ο κάθε γιατρός για να γίνει το όνειρο του Στρατούλη, του Παπά και του Σκουρλέτη πραγματικότητα... Η Ελλάδα του 2015 να γίνει Αλβανία του Χότζα.. Και εις ανώτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που χαρισε ο καθε γιατρος για τον Λοβερδο-Αδωνι-Βοριδη απο 2011-2012-2013-2014 δεν σε ενοχλουν εκτος και εαν δεν θιχτηκες εσυ γιατι εισαι τακιμι τους.

      Διαγραφή
  11. κ. Πατούλη που βρίσκεστε???? Εκπροσωπείτε ή όχι τον μεγαλύτερο Ιατρικό σύλλογο της χώρας?? Ακούτε τι λέγεται και τι γράφεται ή όχι?? Είστε σε θέση να ασκήσετε κάποια ουσιαστική πίεση στον ΕΟΠΥΥ ή όχι?? Το ξέρετε πως οι γιατροί ΔΕΝ έχουν πληρωθεί κανένα μήνα επισκέψεων από τον ΕΟΠΥΥ αυτό το χρόνο ή όχι?? Αν υπερτερούν τα όχι μάλλον πρέπει να παραιτηθείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναδελφε εχετε απολυτο για τον αρχισυνδικαλιστη, δημαρχο, προεδρο της ΚΕΔΕ, της ΠΦΥ κλπ κ. Πατουλη. Αλλα ομως μηπως πρεπει και εσεις ο ιδιος να αρχισετε να σκεφτεστε σιγα σιγα να παραιτηθειτε απο την πλουσιοπαροχη συμβαση του ΕΟΠΥΥ? Το κρατος και ο ΕΟΠΥΥ οπου βρισκουν εφαρμοζουν τις πολιτικες τους. Ή μηπως περιμενετε να γινει ο ΕΟΠΥΥ ενας πλουσιος οργανισμος και καλοπληρωτης? Για να το σκεφτειτε λιγο πιο ωριμα και σοβαρα. Εννοειται οχι μονο εσεις αλλα ολοι οσοι τρεχουν πισω απο εναν οργανισμο που εδω και 3,5 χρονια παντα κοροιδευει και εξαπατα τους συνεργατες του. Αν στο ιατρειο σας ειχατε εναν συναδελφο και συνεργατη απατεωνα θα συνεχιζατε συνεργασια μαζι του?

      Διαγραφή
    2. Ο Πατούλης συνάδελφε εγγράφει υποθήκες για βουλευτής. Αυτά που λες εσύ θα κοιτάξει?

      Διαγραφή