Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου ΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΔΥ)
Μενάνδρου 34, Αθήνα ΤΚ 104 31 
Τηλ.: 210-5239243* Fax 210-5237280

Αθήνα 03/04/2015

Αρ.Πρ. 48

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Απάντηση στον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντινόπουλο. Με αφορμή την ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή «ζητώντας να πληροφορηθεί αν θα εφαρμόσει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για εναρμόνιση των σχέσεων εργασίας όλων των υπηρετούντων ιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας.» 

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος προφανώς αμετανόητος θιασώτης του καταστροφικού έργου της προηγούμενης κυβέρνησης, εγκαλεί τον πρόεδρο του ΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ Αττικής για το ρόλο του Συλλόγου μας κατά την περίοδο που και με ευθύνη δική του καταστρεφόταν η δημόσια υγεία. Συνεχίζει να μας εγκαλεί και σήμερα για τις αποφάσεις του μεγαλύτερου συλλόγου ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, προφανώς αγνοώντας, ότι έχει ήδη μπει ο ίδιος και οι απόψεις του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. 

Η ιστορία της καταστροφής έχει χρεωθεί και στον ίδιο, γιατί με περισσό πάθος στήριξε ένα νόμο που αποτελεί την ταφόπλακα του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας. Είναι έγκλημα ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων από το σύστημα υγείας. Είναι έγκλημα το κλείσιμο μονάδων υγείας. Είναι έγκλημα η απαξίωση των εργαστηρίων του ΙΚΑ. Είναι έγκλημα να πληρώνουν οι ασθενείς για εξετάσεις. Είναι έγκλημα η σχεδόν 50% συμμετοχή στα φάρμακα άπορων συνανθρώπων μας. Οι απολύσεις που έγιναν με το νόμο 4238 είναι έγκλημα κατά των ασθενών και του δημόσιου συστήματος. Είναι έγκλημα κατά των απολυθέντων γιατρών και μάλιστα διπλό έγκλημα όταν έχει και την συγκατάθεση γιατρού βουλευτή. 

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος προφανώς γνώριζε, όταν ψήφιζε το νόμο 4238, ότι μισθολογική εξομοίωση των γιατρών ΠΑΑ με τους γιατρούς ΕΣΥ δεν θα υφίσταται και τώρα εγκαλεί ποιόν άραγε; Μήπως τον εαυτό του; Ο σύλλογος μας έχει αναλάβει πρωτοβουλία να αρθεί το εμπόδιο για την εξομοίωση, κάτι που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε ως όφειλε. 

Για την καθυστέρηση αξιολόγησης των γιατρών ΠΑΑ από ορισμένες ΥΠΕ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεν έχει ευθύνη ο ίδιος; Γιατί δεν έκανε ερώτηση τότε που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε και την πολιτική ευθύνη της υλοποίησης του νόμου; Προφανώς γιατί ο ρόλος της καταστροφής και των απολύσεων είχαν συντελεστεί με ακρίβεια. Τα άλλα που αφορούσαν τους συναδέλφους του ήταν περιττά. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ     Δ. ΛΙΑΝΟΣ

5 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ....
    Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΤΑΝΤΑ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εσείς αξιότιμοι κοι συνδικαλιστές τι επιθυμείτε ; Τον κατακερματισμό του Ιατρικού Σώματος με τους γιατρούς τριών ταχυτήτων που προτείνετε; Τίνος συμφέροντα επιτέλους εξυπηρετείτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι "συναδελφοι".Αν δεν ειχατε τοσο μεγαλο αγχος για τους διπλοθεσιτες και την δικαιωση τους,αν δεν ειχατε συνεισφερει στην "τυχαια"διατυπωση του Νομου στους ΠΑΑ εντασσομενους σαν ΙΔΑΧ και (συνπτωση ?βολικοτατη) μη σαφη διατυπωση του Νομου για να ξαναρθει και να "επαναδιατυπωθει"οπως βολευει εσας και τον αρχισυνδικαλιστη μας Γραμματεα,τοτε ισως μπορουσατε να χρισθειτε "υπερασπιστες" ακομα και των ΠΑΑ.Αλλα μονιμα (τυχαια...)ανακυπτουν αμποδια και αλλα ευτραπελα με τελικο σκοπο την "αποκατασταση"των "αδικημενων" συναδελφων και ισως να δουμε και στο μελλον τους επανακαμπτοντες συναδελφους μας με μεγαλυτερους μισθους απο χαμηλοτερους των κοροιδων ΠΑΑ. Μακαρι δε να μην πολιτικοποιουμε το ζητημα αυτο εστω και αν ειναι "επαρατοι μνημονιακοι"γιατι με αυτους νταραβεριζοσαστε τοσα και τοσα χρονια και πολλοι απο σας ηταν συνδικαλιστες των παραταξεων της συγκυβερνησης...Μνημη εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άν καί έπρεπε να απαξιώσω οποιαδήποτε απάντηση,γιατί δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με σάς,αφ'ενός,καί γιατί αφ'ετέρου έτσι κι'αλλοιώς τελειώνει εντός ολίγου το κράτος πού σας στηρίζει[εννοώ ολόκληρο το παρόν πολιτικό σύστημα],όμως δεν αντέχεστε.
    Σας υποβάλλεται μία ερώτηση,ανεξάρτητα από ποιόν καί εσείς αντί να απαντήσετε,όσον αφορά την σκανδαλώδη αδικία πού συντελείται εις βάρος των συναδέλφων σας πού έκλεισαν τα ιατρεία τους,πετάτε την μπάλα στην κερκίδα καί αναφέρεστε στον άδικο νόμο Γεωργιάδη καί στην διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,πού εσείς με την στάση σας διευκολύνατε[απεργίες].
    Θα μού πείτε ότι όλοι οι συνάδελφοι υπέστησαν ζημιά με αυτό πού έγινε.Όλοι εκτός από τούς συνδικαλιστές καί όσους είχαν κατάλληλη πληροφόρηση καί τούς ακολούθησαν στά ασφαλιστικά.Αυτοί οι ίδιοι τώρα προσπαθούν να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από την Π.Φ.Υ.
    Εκείνο όμως πού προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η υποκρισία ότι δήθεν ενδιαφέρεστε για την αποκαταστασή μας.Εσείς δεν ήσασταν πού είχατε πάει με τον Τάγαρη στην 1η υπε γιά να μπλοκάρετε την δημοσίευση των διαπιστωτικών πράξεων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως;Εσείς δεν ήσαστε πού πείσατε τον προηγούμενο διοικητή της υπε[ΠΕΝΤΕΑΣ],να δηλώσει παραίτηση,δηλώνοντας αδυναμία να υπογράψει εν συνεχεία τις πράξεις ανάληψης;[Γιατί άραγε ενώ δεν είχε γίνει αποδεκτή ακόμη η παραιτησή του δεν υπέγραφε;]
    Τώρα παρουσιάζεστε ως ενδιαφερόμενοι δήθεν γιά την μισθολογική μας εξομοίωση με το Ε.Σ.Υ. καί έτσι μας καταδικάζετε να παραμένουμε Π.Α.
    Το σίγουρο είναι ότι θέλετε να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς,οπότε γιά εσάς πού έχετε το ιατρείο σας κανένα πρόβλημα,ενώ εμείς πού το έχουμε κλείσει πάνω από ένα χρόνο ας προσέχαμε.Μερικοί από εσάς έχουν το θράσος να λένε ότι εμείς διατηρούμε παράνομα ιατρεία ενώ ξέρετε πολύ καλά ότι γιά να κλείσουμε σημαίνει ότι δεν υπήρχε δουλειά καί ότι όποιος προσπαθούσε να κάνει κάτι τέτοιο,εκτός τού ότι είναι επίφοβο,δεν μπορεί να γράψει ούτε καν συνταγή.
    Πολύ όμως ασχολήθηκα μαζί σας καί δεν αξίζει τον κόπο.Πάτε στο καλό με τούς Πάτουλομπασκοζοψυχάρηδες καί όλο το πολιτικό σύστημα.Χαιρετίσματα στην κόλαση πού έρχεται.Όσο γιά μας μην ανησυχείτε,μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά υπάρχει ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕΣΩ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή