Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Κουρουμπλής και Ξανθός: Από την Κρήτη ξεκινά ο εντοπισμός των προβλημάτων της υγείας



Την έναρξη μίας περιοδείας σε όλη την χώρα, προκειμένου να εντοπίσει και να καταγράψει τα προβλήματα δημόσιας υγείας, ελλείψεων σε στελέχη και χρηματοδότηση και να επιδιώξει ορθολογικές και αποτελεσματικές λύσεις ξεκινά σήμερα Μ.Πέμπτη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ.κ. Παναγιώτη Κουρουπλή και Ανδρέα Ξανθού είναι η Κρήτη και ειδικότερα το Ηράκλειο, όπου σήμερα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί Πανκρήτια συνάντηση με την συμμετοχή όλων των υγειονομικών φορέων.

Φυσικά κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η επιλογή της Κρήτης, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατάγεται από το Ρέθυμνο, εκλέγεται εκεί και επομένως γνωρίζει σε βάθος τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής. Μάλιστα ο κ. Ξανθός, όσο βρισκόταν στην Αντιπολίτευση είχε εκπονήσει και σχετικό σχέδιο για το πώς μπορεί η Κρήτη να αποτελέσει αυτόνομη υγειονομική περιοχή η οποία μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στην δημόσια υγεία όσο και στην οικονομία εν γένει.

Το ταξίδι αυτό έχει μία αρκετά μεγάλη σημειολογία, καθώς η ηγεσία θα επιχειρήσει να καταγράψει με ακρίβεια τι συνέπειες έχει υποστεί η υγεία στα μνημονιακά χρόνια, συνέπειες οι οποίες έχουν σφραγίσει για τα καλά την περίθαλψη των πολιτών, δίνοντας τελικά το στίγμα της φτωχοποίησης και της βαθειάς ανθρωπιστικής κρίσης.

Πληροφορίες από το περιβάλλον και των δύο ανδρών, αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ταξίδια στην περιφέρεια, προκειμένου η πολιτική ηγεσία, να αποκτήσει μία εμπεριστατωμένη εικόνα για τις πραγματικές ανάγκες της υγείας και της περίθαλψης σήμερα.
Έτσι μετά την Κρήτη, θα ακολουθήσουν ταξίδια στην Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη, ενώ μία αντίστοιχη πρώτη γεύση είχε την ευκαιρία να πάρει ο υπουργός Υγείας στα Γιάννενα τα οποία επισκέφθηκε πριν μερικές εβδομάδες.
Μάλιστα ακριβώς επειδή έχουν ξεκινήσει και όλες οι διαδικασίες για τις προσλήψεις, τα ταξίδια αυτά, αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να εντοπιστούν με ακρίβεια, τα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

2 σχόλια:

  1. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΞΑΝΘΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑ-
    ΘΕΣΕΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑ-
    ΣΤΗΡΙΩΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕ ΟΛΑ.
    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ CLAWBACK ?....
    ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
    ΣΕΒΑΣΤΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ
    ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΕΝΤΙΜΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΨΑΝ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΣΥΝΑΛΕΛΦΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ
    ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.
    ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ
    ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΦΑΝΗΚΕ ΠΩΣ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ. ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ...
    ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΜΕΣΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ.
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ / ΑΘΗΝΑ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://synergasia-med.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html
    αυτα ελεγε πριν απο ενα μηνα τωρα κανει αλλα.... τι να πεις κοροιδια και παλι.... που θα βρουν αλλα τετοια κοροιδα ετσι ευκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή