Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Βγήκαν τα μαχαίρια στο υπουργείο Υγείας και με αριστερή κυβέρνηση!

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το έργο είναι γνωστό. Οι πρώην μνημονιακοί υπουργοί υγείας και αναπληρωτές υπουργοί, δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις. Ο Ανδρέα Λυκουρέντζος δε μιλούσε με το Μάριο Σαλμά αλλά ούτε και με την υφυπουργό Φ.Σκοπούλη.

Ο Μάκης Βορίδης οριακά… μιλούσε στους διαδρόμους με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Όμως ποιος θα φανταζόταν ότι το ίδιο σκηνικό θα επαναλαμβανόταν και με κυβέρνηση αριστεράς.

Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, δε φαίνεται να έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα . Η παγωμένη αυτή σχέση αποτελεί κοινό μυστικό.

Όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr, που είναι αρκούντως διασταυρωμένες από υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, η τριάδα της οδού Αριστοτέλους έχει ηλεκτρισμένες σχέσεις.

Ο μεν Π.Κουρουμπλής αποφεύγει πια τις πολλές πολλές συναντήσεις με τον Αν.Ξανθό παρότι πολλές αρμοδιότητες συγκρούονται.

Μάλιστα συχνά πυκνά φροντίζει να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του στο Μέγαρο Μαξίμου για τον …πόλεμο που δέχεται από τους άλλους ορόφους.

Και ο Ανδρέας Ξανθός όμως όπως και ο Γιάννης Μπασκόζος παρακολουθούν κάθε κίνηση Κουρουμπλή ώστε να μην… παραστρατήσει από την αριστερή πολιτική στην Υγεία.
Βέβαια ο Π.Κουρουμπλής έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι δεν τηρεί κατά γράμμα τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες άλλωστε δε συνάδουν και με τους ρυθμούς που τρέχει πια η αγορά Υγείας.

Όμως το ζήτημα είναι πως η σχέση των τριών έχει θορυβήσει και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς κατά καιρούς έχουν ακουστεί και διάφορες προειδοποιήσεις. Δεν είναι τυχαίο πως ο υπουργός Υγείας έχει αφήσει να διαρρεύσει η δυσαρέσκεια του για την κριτική που δέχεται σε διάφορες επιλογές του.

Και για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός περνά την πύλη του υπουργείου Υγείας, όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr. Για να δείξει την έμπρακτη στήριξή του στον υπουργό Υγείας αλλά και για να φέρει …σύμπνοια στην παρέα των τριών.

Αν θα τα καταφέρει βέβαια, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο…

1 σχόλιο:

  1. Να δούνε τι θα κάνουν με τα προβλήματα της υγείας κι ας τα αφήσουν αυτά. Οι κόντρες τους ενδιαφέρουν μόνον αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή