Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Υπουργός Υγείας: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο

Θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα υγείας στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

farmakopoioi

Ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε χθες με τον διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται απόψε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace".

Της Νικολέττας Μπούκα

Αύριο στις 9.30 το πρωί θα έχει συνάντηση με το...
... δ.σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στα γραφεία του ΙΣΘ, ενώ στις 10.30 θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τα ζητήματα υγείας που αφορούν στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στη συνάντηση έχουν κληθεί να μετέχουν οι διοικήσεις της 3ης και της 4ης ΥΠΕ, οι βουλευτές και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων των νομών της περιφέρειας, ο περιφερειάρχης και οι διοικητές των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, εκπρόσωποι των εργαζομένων, ιατρικοί σύλλογοι και σύλλογοι ασθενών.

Στις 2 μ.μ. ο κ. Κουρουμπλής θα μιλήσει στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο "The Met", ενώ στις 6.30 το απόγευμα θα βρίσκεται στο νοσοκομείο Βέροιας, προκειμένου να εγκαινιάσει το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.

Στις 8 το βράδυ θα επισκεφθεί το νοσοκομείο της Νάουσας και θα έχει συνάντηση με υγειονομικούς φορείς της περιοχής.

Εξάλλου, σήμερα στις 10 το πρωί ο υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου θα έχει συνάντηση με διοίκηση και εργαζόμενους, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Ξάνθης και θα έχει αντίστοιχες συναντήσεις.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ


Χθες ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτριο Λαζόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ελλείψεις προσωπικού (νευρολόγου, αιματολόγου και παιδιάτρου), καθώς και για τα κενά που υπάρχουν στις οργανικές θέσεις.

Όπως δήλωσε, άμεση προτεραιότητα θα δώσει η ηγεσία του υπουργείου στη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, ανάμεσα στα οποία και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να γίνει αυτό με τα μέσα που διαθέτει.

Όσον αφορά το θέμα των οφειλόμενων δεδουλευμένων για τις εφημερίες εργαζομένων στο νοσοκομείο, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ενώ συζητήθηκε και το μεταναστευτικό.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε το νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Η διοικήτριά του, Αθανασία Κακαλή, αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού που καθιστούν δυσχερή τη λειτουργία του, καθώς και στο πρόβλημα που δημιουργείται με τη μη έγκριση κονδυλίων που χρειάζονται για την κάλυψη του συνόλου των εφημέριων. Επίσης, ζήτησε ενίσχυση του νοσοκομείου και επιχορήγηση για την προμήθεια αναλώσιμων και υλικών χειρουργείου.

Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες του 2014 που οφείλονται στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ενώ εντός του προσεχούς διμήνου θα εξοφληθούν και τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015.

Επίσης, ανέφερε ότι θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία των ακριτικών περιοχών, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης με τις προσλήψεις 700 ατόμων (νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού), ενώ εντός διμήνου θα γίνουν προσλήψεις 1.200 επικουρικών γιατρών για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου