Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Δελτίο τύπου ΙΣ Μαγνησίας : όχι στην υποκοστολόγηση ιατρικών εξετάσεωνκαι πράξεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 
Σπ. Σπυρίδη 33 – 39 Τ.Κ. 382 21 Βόλος 
Τηλ. 24210-25297 fax 24210-25928 
e-mail:info@ ismagnesia.gr 

Βόλος 16/04/2015
​ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας θεωρείαπαράδεκτη την πρόταση της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ για μείωσητων τιμών των ιατρικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οιελευθεροεπαγγελματίες ιατροί προσφέρουν τιςυπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους με τιμές πουέχουν καθηλωθεί από το 1991. Επί πλέον μετά τις γνωστές περικοπές [κουρέματα με claw back(αρπάζω πίσω), rebate ,πλαφόν κ.λ.π.] στις αποδοχές των εν λόγω ιατρών, είναι νομοτελειακή ηοικονομική ασφυξία και οικονομική κατάρρευση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και εργαστηριών.

Πάγιες θέσεις μας είναι η αύξηση τηςχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, η ελεύθερη επιλογήτου ιατρού και η αμοιβή του κατά πράξη καιπερίπτωση, η διαφύλαξη του δικαιώματοςσυνταγογράφησης των πιστοποιημένων ιατρών, η μη χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία χωρίςιατρική συνταγή και οι συλλογικές συμβάσεις των ιατρών με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέσω των ΙατρικώνΣυλλόγων και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους νασυσπειρωθούν στους Ιατρικούς Συλλόγους τους,γιατί τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας.

Η σοβαρή και υπεύθυνη άσκηση ιατρικής δενγίνεται με έκδοση ΦΕΚ, υποχρηματοδότηση της Υγείας και ανοργάνωτες και αυταρχικές πρακτικές.

Ο Πρόεδρος​         Ο Γεν.Γραμματέας

Ευθύμιος Τσάμης  Ευάγγελος Μαναβέλας

7 σχόλια:

  1. Οσο κυκλοφορουν πλαστα παραπεμπτικα δεν γινεται τιποτα , θα αυξανει το claw back

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΡΑΨΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΑΜΕΣΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΘΗΚΕΣ-ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΧΕΣΗ,ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ,ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

      Διαγραφή
  4. Επισχεση εδς και τωρα....να πανε στις διαλυμενες δημοσιες δομες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ 3 ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ? ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ? ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν αυξηθει η χρηματοδοτηση με τους ιδιους ορους που ισχυουν τωρα τα χρηματα θα κσταληγουν στους επιχειρηματιες υγειας και οι γιατροι θα κοιτανε . Οι ιατρικοι συλλογοι απλα δεν δουλευουν για τους γιατρους κατα τη γνωμη μου συνειδητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή