Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Γιατροί του νοσοκομείου Καλαμάτας καταγγέλλουν βιαιοπραγίες εις βάρος τους

Επιστολή με την οποία καταγγέλλουν τις βιαιοπραγίες συγγενών ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας απέστειλαν γιατροί, ζητώντας πολιτεία να λάβει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «βαθιά ανθρωπιστική κρίση » και από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι λειτουργοί τέλος, ζητούν από τους συγγενείς των νοσηλευόμενων να εκφράσουν την οργή τους σε αυτούς που οδήγησαν το Σύστημα Υγείας σε αυτή την κατάσταση. 

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Στις 3 Απριλίου την ώρα που ιατροί και νοσηλευτές αντιμετώπιζαν έναν βαρέως πάσχοντα ασθενή, συγγενείς ασθενών βιοπράγησαν ενάντια σε εργαζόμενο της ασφάλειας του νοσοκομείου και προπηλάκισαν ιατρούς και νοσηλευτές. Το τελευταίο διάστημα παρόμοια περιστατικά λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα.

Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους ταλαιπωρημένοι σε ένα σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, επιτίθενται πια σε ότι έχει απομείνει. Ιατροί με 24ωρες εξαντλητικές απλήρωτες εφημερίες, νοσηλευτές με υπερφορτωμένες βάρδιες και απλήρωτες αμέτρητες ώρες υπηρεσίας αρχίζουν να φοβούνται πια για την σωματική τους ακεραιότητα.

Απαιτούμε:

- από την πολιτεία να αντιμετωπίσει την βαθιά ανθρωπιστική κρίση και να καλύψει άμεσα τα τεράστια κενά σε ιατρούς,νοσηλευτές και υλικοτεχνικό εξοπλισμό τόσο στα δημόσια νοσοκομεία,όσο και στην πρωτοβάθμια υγεία.

-από την αστυνομία και την δικαιοσύνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους,καθώς τα περιστατικά βίας αποσυντονίζουν την λειτουργία του νοσοκομείου και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων σε αυτό.

- από την διοίκηση του νοσοκομείου να ενισχύσει την φύλαξη του.

-από τους πολίτες να κατευθύνουν την οργή τους ,την αγανάκτηση και την αντίδραση τους προς αυτούς που προκάλεσαν την υγειονομική κρίση που δεν είναι άλλοι από τους θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών.

Τέλος, αναρωτιόμαστε αν είναι νοήμων ο νους που πιστεύει ότι εκφοβίζοντας τον λειτουργό υγείας θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση».

Ο πρόεδρος               Η γραμματέας

Εμμανουήλ Μάκαρης  Μάλλιου Χρυσάνθη

2 σχόλια:

  1. ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ (ΒΛΕΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟ), ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ). Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ! ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΛΕΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιταξτε ,οσο οι οι παροχες απο τον ιδιωτικο χωρο της υγειας θα εξακολουθουν να ειναι τοσο γεναιοδωρες με σχετικα μικρη συμμετοχη του ασφαλισμενου,τοσο τα παραπονα και οι αντιδρασεις προς το αθλιο δωρεαν δημοσιο συστημα και που απευθυνεται ο πολιτης οταν εχει πραγματικα αναγκη θα ειναι μεγαλυτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή