Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Υπ.Υγείας: «Δώστε τώρα ρευστό στα νοσοκομεία»! Τι ζήτησε ο Π.Κουρουμπλής



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την αύξηση των κονδυλίων για τη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων ζήτησε κεντρικά από την κυβέρνηση αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός ΥγείαςΠαναγιώτης Κουρουμπλής όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Οι συνεχείς περικοπές των κονδυλίων τα τελευταία χρόνια άλλωστε, έχουν κάνει τοΕΣΥ να υπολειτουργεί, καθώς δεν υπάρχουν υλικά ούτε για δείγμα ενώ πια δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν και οι βασικές ανάγκες λειτουργίας του συστήματος.

Νοσοκομεία ΕΣΥ

Εξάλλου στο φετινό προϋπολογισμό τα κονδύλια είναι κουρεμένα κατά 160 εκατ. ευρώ λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων για περιστολή δαπανών στην Υγεία.

Χαρακτηριστικό είναι πως για τη φετινή χρονιά ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει πάνω από 1,38 δις ευρώ, ενώ το 2014 ήταν κοντά στα 1,58 δις ευρώ έπειτα και από τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις.

Πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως τελικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζήτησε τη φετινή χρονιά το ποσό να ανέβει στο 1,8 δις ευρώ για τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα ώστε να μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου