Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Επιστολή ΠΕΕΒΙ προς την Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Αθήνα , 15/04/2015
Αριθ. Πρωτ. 12 

ΠΡΟΣ: 1) Την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
2) Τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1) Υπουργό Υγείας
2) Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
3) Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας
4) Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
5) Πρόεδρο του ΠΙΣ

Κυρία Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων 

Κύριε Πρόεδρε της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων 
Κύριοι Βουλευτές μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων

Τα τελευταία χρόνια η ειδικότητα του εργαστηριακού ιατρού ( βιοπαθολόγου,ακτινολόγου, πυρηνικού, κυτταρολόγου, παθολογοανατόμου) δέχεται μια ανελέητη επίθεση . Εν προκειμένω η εργαστηριακή ειδικότητα του Μικροβιολόγου - Βιοπαθολόγου της οποίας τα μέλη εκπροσωπούμε στη Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Βιοπαθολόγων (ΠΕΕΒΙ), γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια βίαιη και συστηματική επίθεση που απευθύνεται μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες συναδέλφους οδηγώντας τους σε κλείσιμο των ιατρείων τους ΕΝΩ ταυτόχρονα προστατεύει χαρακτηριστικά τα σούπερ μάρκετ υγείας για τα οποία έχουμε υποψίες και ενδείξεις ότι προστατεύονται επίμονα και διακριτικά .


Παρακαλούμε να προκαλέσετε μια συζήτηση τόσο στην Επιτροπή σας, όσο και στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων που να αποφασίσετε ΕΑΝ η ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ιατρικών εργαστηριακών πράξεων είναι ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ή αποτέλεσμα μιας Βιομηχανικής - Τεχνικής και μόνο επεξεργασίας. 

Σας καλούμε απλά να πάρετε θέση και να μας απαντήσετε:

Εάν για παράδειγμα το καρδιογράφημα είναι μια ταινία από χαρτί με γραμμές ή ιατρική πράξη που χρειάζεται ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ για την εκτέλεση του. 
Θεωρούμε κρίσιμο και σημαντικό αυτό το ερώτημα, διότι εάν οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν χρειάζονται ιατρό για την εκτέλεση τους τότε,

… να προβούμε σε διάλυση της Ειδικότητας του Μικροβιολόγου-Βιοπαθολόγου, έτσι ώστε να μην παρασύρουμε και αποφοίτους της Ιατρικής Σχολής σε ξεπερασμένες ειδικότητες, 
… να κοστολογηθούν οι ιατρικές εξετάσεις με βάση ακριβώς το κόστος της παραγωγής τους χωρίς να υπολογισθεί η ιατρική συμμετοχή, ευθύνη και γνώση 
… και να συνταξιοδοτήσουμε ή να προχωρήσουμε σε αλλαγή ειδικότητας των Μικροβιολόγων - Βιοπαθολόγων που δραστηριοποιούνται στην πατρίδα μας.

Αν όμως θεωρείτε σημαντική ιατρική πράξη την εκτέλεση των εργαστηριακών ιατρικών εξετάσεων, τότε σας παρακαλούμε να ενημερώσετε:

Τους υπαγόμενους σ’ εσάς φορείς (ΕΟΠΥΥ), ότι η εργαστηριακή πράξη εμπεριέχει ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΓΝΩΣΗ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ και ΕΥΘΥΝΗ, ώστε να αξιολογήσουν και αυτοί τις παραμέτρους πριν ανακοστολογήσουν και καταστρέψουν την ποιότητα των αναφερόμενων ιατρικών πράξεων.

Η κοστολόγηση και η οποιαδήποτε επεξεργασία αυτών των πράξεων εάν θεωρηθούν ιατρικές, θα πρέπει να γίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από αρμόδια θεσμικά επιστημονικά όργανα (ΚΕΣΥ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ , ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ) και να μην τα χειρίζονται μονοεπίπεδα, οικονομικοί γραφειοκράτες με το ύφος "τρεις το ξύδι, τρεις το λάδι, δέκα το λαδόξυδο"

Κύριοι Πρόεδροι και κύριοι Βουλευτές 

Εάν πρόκειται να σωθεί η πατρίδα μας υποβαθμίζοντας την αξία και την ποιότητα μιας ιατρικής επιστημονικής ομάδας, είμαστε στη διάθεση σας να θυσιαστούμε για αυτό. 

Επειδή όμως θεωρούμε ότι κάποιοι, δόλια και με στόχο τους ελεύθερους επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται από την Κρήτη έως το Διδυμότειχο , προσπαθούν να μας αφανίσουν και να στήσουν ένα οικονομικό στεγνό μονοπώλιο εργαστηριακών εξετάσεων, σας παρακαλούμε να αποφασίσετε : 

ΕΑΝ η ΕΚΤΕΛΕΣΗ, η ΠΑΡΑΓΩΓΗ, η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και η ΕΚΔΟΣΗ ιατρικών εργαστηριακών πράξεων είναι ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ή αποτέλεσμα μιας βιομηχανικής - τεχνικής και μόνο επεξεργασίας.

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεργασία .

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος            Η Γ. Γραμματέας 

Κώστας Μπεντεβής  Μαρία Παπακωνσταντίνου

6 σχόλια:

  1. Άμα απαντήσουν....... γράψε μου....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ-ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ(ΠΛΑΚΑΚΙ) ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ .ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ-ΚΑΤΑΛΑΒΕ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΩΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ(ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ) ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
    ΣΩΣΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΕΒΙ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
    ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
    ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ CLAWBACK MHN MENETE
    ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.. ΑΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΕΟΠΥΥ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΛΠ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΟΥΝ
    ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΠΑΤΟ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ ΣΕ
    ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
    ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ ΤΕΤΟΙΑ
    ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ / ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Μπεντεβή θέλετε να συζητήσουμε σοβαρά? επιστολές στη βουλή και παπαριές καμαρωτές. Η ειδικότητα σας είναι τελειωμένη. Ηδη στην Αθήνα το ένα μετά το άλλο τα εργαστήρια λουκετώνουν. Στην επαρχία ακόμη δεν ήρθε ο Σπανός και νομίζετε ότι θα γλιτώσετε. Κούνια που σας κούναγε. Απλά καθυστερεί λίγο λόγω της αβεβαιότητας της χώρας. Είναι όμως έτοιμος και σε επίπεδο κεντρικών συμφωνιών και σε επίπεδο αδειοδότησης. Ελπίζω να μη σας ξαφνιάζω. Τώρα είναι η τελευταία σας ευκαιρία. Κάντε όλοι επίσχεση στον Εοπυυ στην επαρχία μέχρι να γονατίσουν. Όχι 1-2 μέρες. Βδομάδες ατελείωτες. Στην Αθήνα το παιχνίδι είναι χαμένο, στη Θεσσαλονίκη επίσης. Μόνο εσείς μπορείτε να αλλάξετε τους όρους του παιχνιδιού. Τι περιμένατε ? ότι θα προστατέψει το μικρό εργαστήριο ο Κουρουμπλής? θυμίζω επί υπουργίας Κρεμαστινού ήταν γ.γ ασφάλισης, ο πρώτος που είδε με το που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού ήταν ο Κρεμαστινός. Τι δεν καταλαβαίνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να αγιάσει το στόμα σου οποίος κι αν είσαι....Να που δεν καταλαβαίνουν τα ζώα.....Ούτε ότι θα πληρωθούν μόνο τέσσερις μήνες για το 2015 δεν πιστεύουν οι αφελείς.....θα πνίγουν από τα χρέη και μετά θα λένε τι κάναμε.....

      Διαγραφή
    2. ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ-Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-Η ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΛΕΝΕ,ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΚΡΟΝΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΒΟΥΛΑ ΟΝΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΟΥΤΕ Η ΕΠΑΡΧΙΑ.ΑΣΤΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ,ΓΛΥΦΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΔΩΝΟΒΟΡΙΔΟΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΔΕΣ ΚΛΠ.

      Διαγραφή