Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Περιοδεία Κουρουμπλή: Προτεραιότητα η ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων



Άμεση προτεραιότητα θα δώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, ανάμεσα στα οποία και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θράκη, συναντήθηκε, σήμερα, με τον διοικητή του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης Δημήτριο Λαζαρόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ελλείψεις προσωπικού (νευρολόγου, αιματολόγου και παιδιάτρου) καθώς και για τα κενά που υπάρχουν στις οργανικές θέσεις.

Όσον αφορά το θέμα των οφειλόμενων δεδουλευμένων για τις εφημερίες εργαζομένων στο νοσοκομείο, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, τόνισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου είναι η στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να γίνει αυτό με τα μέσα που διαθέτει.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συζητήθηκε και το μεταναστευτικό.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του κ. Κουρουμπλή περιλαμβάνει επίσκεψη στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ενώ το απόγευμα θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη για θέματα υγείας, που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή της 4ης ΥΠΕ.

3 σχόλια:

  1. Μήπως πάει περιοδεία για να τους πάρει τα ταμειακά διαθέσιμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λέει μωρέ...; Εδώ δεν έχει να πληρώσει εφημερίες... Αντιπολίτευση νομίζει ότι είναι ακόμα...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι θεμα λιγου χρονου να φυγουν και οσοι καλοι ειδικευομενοι υπαρχουν στο εξωτερικο,μια και εδω ουτε εκπαιδευονται σωστα και εχουν μισθους πεινας.Απο την αλλη,οι καλοι ειδικοι ειτε θα φυγουν στον ιδιωτικο τομεα,ειτε στο εξωτερικο.Αρα,τι θα μεινει απο πλευρας και ειδικων και ειδικευομενων στο ΕΣΥ...τα συμπερασματα,ολα δικα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή