Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Γιατί πάει τελικά ο Αλ.Τσίπρας στο υπ.Υγείας; Όλο το παρασκήνιο

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την πύλη του υπουργείου υγείας αναμένεται να περάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη 2 Απριλίου.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην οδό Αριστοτέλους, που προαναγγέλθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς δια των τηλεοπτικών καναλιών, δε θεωρείται τυχαία.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως είναι μια έμπρακτη απόδειξη στήριξης του πρωθυπουργού ουσιαστικά στο πρόσωπο του Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος το τελευταίο διάστημα δέχεται τα εσωκομματικά βέλη από την περιβόητη αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Π.Κουρουμπλής ανοικτά έχει κατακριθεί από διάφορα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, για επιλογές του σε πρόσωπα και πράγματα.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr, ο Αλέξης Τσίπρας είπε να περάσει το κατώφλι της οδού Αριστοτέλους 17.

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε διαμηνύσει ποικιλοτρόπως στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν μπορεί να χαράξει νέα πολιτική στον τομέα της Υγείας, με τις αλλεπάλληλες εσωκομματικές κριτικές που δέχεται.

Και το ζήτημα είναι πως – όπως διαμηνύεται και από το πρωθυπουργικό περιβάλλον- ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει τη στήριξη του Μαξίμου «γι αυτό εξάλλου τοποθετήθηκε εκεί» λένε οι καλά γνωρίζοντες.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr δεν επέλεξε τυχαία τον κ.Κουρουμπλή για τη θέση αυτή.

Πολλοί λένε ότι ήταν μια πρώτη κίνηση για να φέρει ισορροπίες και καλύτερες σχέσεις της αριστεράς με τη φαρμακευτική αγορά, αλλά και γενικότερα με τον ιδιωτικό τομέα.

Εξάλλου η κυβέρνηση φαίνεται ότι σκοπεύει στο μέλλον να στηρίξει πολλά στην εσωτερική παραγωγή φαρμάκων στη χώρα, ώστε να υπάρχει ένα πρώτο βήμα ανάπτυξης.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Υγείας, κύκλοι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας επισημαίνουν, ότι πρέπει να αλλάξει σελίδα η φαρμακευτική πολιτική και να υλοποιηθεί στη βάση μιας εθνικής στρατηγικής για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των ασφαλισμένων, την ενίσχυση της Εθνικής Οικονομίας και την απελευθέρωση της Ανάπτυξης.

Ο κλάδος ζητά και από αυτήν την κυβέρνηση οι φαρμακευτικές ανάγκες των ασθενών να μην γίνουν πεδίο λογιστικών υπολογισμών καθώς τονίζεται πως η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης δεν θα επιτευχθεί μόνο από περικοπές, αλλά κι από την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του φαρμακευτικού κλάδου.

1 σχόλιο:

  1. ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή