Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τελεσίγραφο Κουρουμπλή στους Διοικητές των νοσοκομείων

Γράφει: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - VIRUS.COM.GR

«Βραχνάς» έχει γίνει στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία, η παλαιά «φρουρά» των Νοσοκομειακών Διοικήσεων. Κλιμακώνοντας την πίεση προς τους «αντιφρονούντες», ο Υπουργός Υγείας τους απέστειλε προσωπικά e-mails, ζητώντας να παραιτηθούν έως τις 30 Απρίλη.


Αποδέκτες του «έξ’ από δω» είναι τόσο οι Διοικητές όσο και οι Υποδιοικητές των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα, στους οποίους ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δίνει χρονικό περιθώριο μερικών ημερών για να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, και παράλληλα τους... ευχαριστεί για την έως τώρα προσφορά τους.

Ο κ. Κουρουμπλής είχε θέσει από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του το συγκεκριμένο ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι είναι δικαίωμα κάθε υπουργού να επιλέγει τους ανθρώπους με τους οποίους θέλει να συνεργάζεται. Παράλληλα, είχε υποσχεθεί ότι οι επικεφαλής των νοσοκομείων θα αξιολογηθούν, σημειώνοντας ότι οι άξιοι δεν έχουν λόγο ανησυχίας. Ωστόσο, οι αξιολογήσεις θα γίνουν σε δεύτερο στάδιο.

Αρμόδιο για να χειριστεί το ζήτημα είχε ορίσει πρόσφατα το ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, Σπύρο Κοκκινάκη, ο οποίος θα αναλάμβανε να μιλήσει απευθείας με κάθε έναν από τους «αντάρτες». Προφανώς, οι επαφές δεν ευδοκίμησαν κι έτσι το θέμα έγινε ακόμη πιο... προσωπικό για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ώστε να σταλεί το προαναφερθέν τελεσίγραφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ), την εβδομάδα πριν από το Πάσχα είχαν παραιτηθεί μόλις 9 πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου