Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Στάση πληρωμών στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής! Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Της Έλενας Μπρέγιαννη - health report

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι του Ελληνικού κέντρου ψυχικής υγιεινής και Ερευνών,οι οποίοι παραμένουναπλήρωτοι τους τελευταίους μήνες.

Η μη καταβολή από την εγκεκριμένη τακτική επιχορήγηση για το τρέχον έτος,από το υπουργείο Υγείας, έχει δημιουργήσει σειρά σημαντικών προβλημάτων στη λειτουργία του κέντρου.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων, από την εγκεκριμένη τακτική επιχορήγηση του 2014 δεν καταβλήθηκε το ποσό του 1.000.000 ευρώ, δημιουργώντας οικονομική ασφυξία στο φορέα, με αποτέλεσμα κρίσιμες μονάδες ψυχικής υγείας του ΕΚΕΨΥΕ ,όπως τα οικοτροφεία με δεκάδες ενοίκους, να μην μπορούν πλέον να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τροφής των φιλοξενούμενων ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Επιπλέον η μη εισροή ρευστού το πρώτο τετράμηνο του 2015 έχει αφήσει τους τελευταίους 2 μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, η οικονομική ασφυξία, η χρόνια υποστελέχωση σε συνδυασμό με το αδιοίκητο του κέντρου, δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για τη δημιουργία μη αναστρέψιμης βλάβης του φορέα.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 28 Απριλίου, προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 μετά το μεσημέρι καθώς καιπαράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, μες τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου