Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση ΕΝΙΜΑΑ

ΕΝΙΜΑΑ
Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης

Αθήνα 10/04/2015

Οι Νοσοκομειακοί ιατροί που προέρχονται απο τα Νοσοκομεία ΙΚΑ και υπηρετούν στο ΕΣΥ απο το 2011 διεκδικούν προσωποπαγείς θέσεις για εκείνους που υπηρετούν με ασφαλιστικά μέτρα χωρίς να έχουν διακόψει τη λειτουργία του ιδιωτικού ιατρείου τους ή απολύθηκαν αλλά έχουν προσφύγει δικαστικά, αλλά και την πλήρη εξομείωση με τους ιατρούς ΕΣΥ ΠΑΑ για όσους έκλεισαν τα ιατρεία τους και επιθυμούν να παραμείνουν με αποκλειστική απασχόληση.

Ο βουλευτής κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πρόσφατα για πολλοστή φορά, απο τη θέση πλέον του αντιπολιτευόμενου ότι είναι υπέρ της μιάς εργασιακής σχέσης ΠΑΑ στο Δημόσιο σύστημα Υγείας, υπερασπιζόμενος τις θέσεις που υποστήριξε και όταν ήταν κυβερνητικός εταίρος.

Τέτοιες θέσεις μας βρίσκουν αντίθετους διότι αποκλείουν χιλιάδες νέους ιατρούς με ιδιωτικό ιατρείο να έχουν πρόσβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία αλλά και αποτέλεσαν το άλλοθι για χιλιάδες απολύσεις γιατρών απο το ΙΚΑ μέσω των Νόμων 4238 και 4254 που ο ίδιος με ιδιαίτερη θέρμη υπερψήφισε, αλλά ήρθε η ώρα να καταργηθούν διότι ουδέν προσέφεραν με τις διατάξεις τους.

Στηρίζουμε τις ενέργειες του ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ και απαιτούμε πολιτική λύση με απαναφορά στην ενεργό δράση όσων ιατρών απο το ΙΚΑ υπηρετούσαν το 2013 τόσο στην ΠΦΥ όσο και στα Νοσοκομεία και σήμερα υπηρετούν με ασφαλιστικά μέτρα διατηρώντας δικαίωμα ιατρείου, αλλά και πλήρη εξομείωση με τον κλάδο ιατρών ΕΣΥ όσων ιατρών εντάχθηκαν ως ΠΑΑ.

Ο Πρόεδρος
Ε Μπιλιράκης

3 σχόλια:

  1. Ο Οδυσσέας Κ. σε αγαστή συνεργασία με το Σπύρο Αδ. Γ. και με σύμφωνη γνώμη της ΠΑΣΙΠΑΑ είναι υπέρ της μιας εργασιακής σχέσης ΠΑΑ στο Δημόσιο σύστημα Υγείας.
    Μόνον που δεν μας λένε τι σημαίνει στην πράξη αυτό!
    Σύνταξη από δύο φορείς (ΤΣΑΥ και Δημόσιο);
    Εφάπαξ το ίδιο;
    Ο πολιτικός καλά κάνει και το εξαγγέλει.. για να κάνει "οικονομία" στα ασφαλιστικά ταμεία (διαφυλλάσσοντας τα δικά τους δικαιώματα, που με 2 θητείες παίρνουν και σύνταξη!!!)
    Οι "δικοί μας" της ΠΑΣΙΠΑΑ που θέλουν όλους τους γιατρούς της ΠΦΥ ΠΑΑ και γράφουν στο "γελαδοπέτσι" τους απολυμένους πρώην συναδέλφους τους τι κερδίζουν;
    Ούτε την προυπηρεσία, ούτε σύνταξη, ούτε εφάπαξ!
    Ούτε βέβαια την αναβάθμιση της ΠΦΥ...
    Απλά έτσι για να επιβεβαιωθεί ότι δικαίως οι γιατροί του ΙΚΑ είναι όχι μόνον τα βαρίδια αλλά και οι λαντζέρες του κάθε συστήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν και οι ιατροί ΠΑΑ του ΠΕΔΥ που ευχαρίστως θα ξανάνοιγαν ιατρείο. Πρέπει να βγει μια καθαρή απόφαση ίδια για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωποπαγη θεση το πρωι,ιδιωτικο ιατρειο το απογευμα, συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ στο ιατρειο,ισως ξανα συμβασεις με ΟΠΑΔ, ΤΑΠΟΤΕ και λοιπα ταμεια ενω χιλιαδες γιατροι του ΕΣΥ ειναι ΠΑΑ και χιλιαδες νεοι γιατροι δεν εχουν τιποτε. Μερικοι τα θελουν ολα δικα τους και νιαζονται ταχα για τους νεους γιατρους. Οποια υποκρισια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή