Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Έρχεται βιβλιάριο Υγείας για τους ανασφάλιστους



HEALTH VIEW

Πακέτο μέτρων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανδρέα Ξανθού. Σύμφωνα με τον υπουργό, το σχέδιο προβλέπει διεύρυνση του επιπέδου των παροχών και των δικαιούχων και αναμένεται να τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό κανάλι του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι οι πολίτες που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα θα έχουν πλέον εύκολη πρόσβαση σε παροχές πρόληψης και νοσηλείας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «αποκτούν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων». Εκτός από τους ανασφάλιστους, δικαιούχοι των παροχών θα εναι τα παιδιά ανασφάλιστων πολιτών, κυρίως μεταναστών, που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα, στη χώρα μας, προκειμένου να καλύπτονται εμβολιαστικά και να παρακολουθούνται.

Ο κ. Ξανθός ανακοίνωσε επίσης ότι απλοποιείται η διαδικασία για τη νοσηλεία ανέργων και ανασφάλιστων στο Σύστημα Υγείας. Ενδεικτικά ανέφερε ότι καταργούνται οι τριμελείς επιτροπές που είχαν συγκροτηθεί με προηγούμενες ρυθμίσεις στα νοσοκομεία και οι οποίες εισηγούνταν στις διοικήσεις τα αιτήματα νοσηλείας από ανασφάλιστους πολίτες.

Παράλληλα, θεσμοθετείται βιβλιάριο Υγείας ανασφάλιστου το οποίο θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι με εισόδημα έως 12.000 ευρώ μέσω των ΚΕΠ, ώστε να μπορούν να απευθύνονται στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας και στα Νοσοκομεία για δωρεάν περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου