Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ νυν (Π.ΕΔ.Υ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Μέχρι χθες ήσασταν δίπλα μας και συνοδοιπόροι στον αγώνα μας για την διάσωση της ΠΦΥ . Από την θέση της αντιπολίτευσης τότε, με συνεχείς καταγγελίες και επερωτήσεις στην Βουλή αντιδρούσατε στις μετακινήσεις του προσωπικού των Μονάδων Υγείας ,που στόχο είχαν την περαιτέρω αποδιοργάνωση , συρρίκνωση και διάλυση της ΠΦΥ. 

Σήμερα 3 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, και μόλις τρεις μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, βρισκόμαστε μπροστά σε μια λαίλαπα μετακινήσεων που ξεκίνησε από την 3η και 4η ΔΥΠΕ στέλνοντας αθρόα προσωπικό στα Νοσοκομεία. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ; 

Διότι, δεν μπορεί ο Υπουργός από την ημέρα που ανέλαβε να αναγνωρίζει την επιτακτική ανάγκη στήριξης και ενδυνάμωσης της Πρωτοβάθμιας από τη μια, και από την άλλη πριν καλά καλά ανακοινώσει τους τρόπους και τα σχέδια δράσης να ανέχεται τέτοιου είδους αποφάσεις των δικών του Διοικητών!!! Τότε γιατί ο υπουργός υγείας εξήγγειλε νέες προσλήψεις με σκοπό την επαναλειτουργία της ΠΦΥ; Η πρόφαση του πλεονάζοντος προσωπικού μας είναι από παλιά γνωστή. Πλεονάζει προσωπικό όταν δεν κάνεις κάτι για να το απασχολήσεις, εξυπηρετώντας τον ήδη ταλαιπωρημένο και φτωχοποιημένο πληθυσμό. 

Γκρεμίζοντας και μπαλώνοντας δεν λύνεις τα προβλήματα στην δημόσια υγεία απλά μεταφέρεις το πρόβλημα από τα Νοσοκομεία στην ΠΦΥ και αντίστροφα. 

Η προσωρινή μαζική και άναρχη μετακίνηση προσωπικού δεν είναι λύση . Οι όποιες μετακινήσεις γίνονται, πρέπει να είναι στοχευμένες , για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των Νοσοκομείων και όχι ανάγκες που προκύπτουν μετά από ρουσφετολογικές αποσπάσεις υπαλλήλων των Νοσοκομείων προς πάσα κατεύθυνση . Δεν μπορεί να χρησιμοποιείς εξιδεικευμένο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα προσωπικό για να καλύψεις τις «τρύπες» άλλων Οργανισμών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μετακίνησή 4 νοσηλευτριών από την ΜΥ ΠΕΔΥ Σερρών στο Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π Νιγρίτας (τριτοβάθμιου κέντρου που ανήκει στο Νοσοκομείο) η οποία υποχρεώνει το προσωπικό να διανύει καθημερινά 50χλμ (με δικά τους μέσα) και δίχως την πρόβλεψη Οδοιπορικών . Ενώ την ίδια στιγμή η διοίκηση του Νοσοκομείου στο οποίο ανήκει το Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π (δέκα μέρες πριν) εγκρίνει τη μετακίνηση 2 Νοσηλευτριών σε κοντινό ΚΥ οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφτούν από το ΠΕΔΥ Σερρών. 

Απαιτούμε 

· Την άμεση ενίσχυση της ΠΦΥ με προσλήψεις Ιατρικού και υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού. 

· Την άμεση έναρξη προγραμμάτων αγωγής και πρόληψης υγείας, φροντίδα κατ' οίκον , λειτουργία Σταθμών Μάνας και Παιδιού κλπ 

· Την άμεση επαναλειτουργία των Μικροβιολογικών και Ακτινολογικών Εργαστηρίων 

· Την άμεση λύση στο χρόνιο πρόβλημα των προμηθειών που είναι και η κύρια αιτία υπολειτουργίας των Μονάδων. 

· Την άμεση ενίσχυση των ΔΥΠΕ με προσλήψεις διοικητικού προσωπικού που οι ελλείψεις είναι δραματικές . 

Είναι επιτακτική ανάγκη τόσο για εμάς τους εργαζόμενους όσο και ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο η αναβάθμιση και άμεση λειτουργία του πυλώνα της δημόσιας υγείας που στόχο και σκοπό θα έχει την αγωγή και προαγωγή της υγείας ΟΛΩΝ!!! 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΒΙΤΩΡΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ  ΜΠΕΝΙΑΤΑ ΕΛΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου