Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Τα «μαζεύουν» από: δήμους, νοσοκομεία, γηροκομεία, βρεφοκομεία, βιβλιοθήκες, ωδεία, παιδικούς σταθμούς, στάδια, λιμενικά ταμεία, ερευνητικούς λογαριασμούς πανεπιστημίων, κέντρα πρόνοιας κ.α.



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δήμοι, περιφέρειες, ΔΕΚΟ, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ανεξάρτητες αρχές, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις καλούνται να μεταφέρουν, εφόσον έχουν, τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να αξιοποιηθούν για τις δανειακές ανάγκες του δημοσίου μέσα από τη μετατροπή τους σε repos.

Συνολικά πρόκειται για περίπου 1.500 φορείς του δημοσίου όπως προκύπτει από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη χθες από το υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό, η οποία παραπέμπει στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που δημοσιεύει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η λίστα, η οποία ισχύει από Σεπτέμβριο του 2014, περιλαμβάνει τα 1.500 ονόματα φορέων που πρέπει να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ. Ανάμεσά τους δήμοι, βρεφοκομεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, λιμενικά ταμεία και ωδεία έως παιδικοί σταθμοί, στάδια, ο ΕΟΠΥΥ, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, η Εθνική Επιτροπή για την UNESXO, ο ΟΔΔΗΧ, ο ΕΛΓΑ, ο ΟΣΕ, οι εθνικοί δρυμοί, τα ΤΕΙ κτλ.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις, καθώς δεν εμπίπτουν οι εισηγμένες εταιρείες, οι εταιρείες που έχουν μπει σε διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων και οι εταιρείες με διαθέσιμα που δεν επαρκούν καν για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου δεκαπενθημέρου. Σε ό,τι αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία η υπαγωγή είναι προαιρετική. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει τη λέξη «δύνανται» που σημαίνει ότι η τελική απόφαση ανήκει στις διοικήσεις.

4 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΩΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ.Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΜΠΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πανέξυπνος/η !! Τα βρώμικα παιχνίδια έχουν βρώμικους κανόνες !! Δηλαδή η Γερμανία Γαλλία Ισπανία Ιταλία κλπ κλπ χαρακτηρίζονται από αξιοπρέπεια και διαφάνεια ?? οι μεγαλύτεροι απατεώνες είναι ...ο ένας χειρότερος από τον άλλον ! απλά εμείς είμαστε και απατεώνες και βλάκες !!

      Διαγραφή
    2. Όταν θα έχεις πτωχεύσει, τότε μπορείς να ζήσεις με την αξιοπρέπεια αλλά και με έναν πιθανό εμφύλιο όπου ο ένας θα τρώει την μπουκιά του άλλου. Διότι τότε δεν θα υπάρχει καν ούτε αυτά τα λίγα χρήματα που θα μπορούσαν να μας συντηρήσουν έστω και για λίγο καιρό μέχρι να συνέλθουμε. Τα δέσμευσε ήδη η αριστερή κυβέρνηση και ήδη θα τα έχει καταναλώσει. Να δούμε όμως όταν θα έρθει να δεσμεύσει την δική σου περιουσία και σπίτι με μια απλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Κάπως έτσι φτάνουμε στις φασίζουσες νοοτροπίες, κάτι για το οποίο κατηγορούσατε τις προηγούμενες κυβερνήσεις! Αν φαντάζεσαι έτσι τον κόσμο του 2015 τότε δεν θα μπορούσε να σε χαρακτηρίσει κάποιος.

      Διαγραφή
  2. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ). ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ? ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΛΕΦΤΑ? ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ ΔΕΗ, ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΤΟΥΣ). ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΣ! ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ Η ΘΗΛΕΙΑ ΣΦΙΓΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. (ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή