Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Κουρουμπλής υπέρ δημοσίου συστήματος Υγείας! Τι είπε για τον ιδιωτικό τομέα

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
HEALTH REPORT

Σαφή τοποθέτηση υπέρ του δημοσίου συστήματος υγείας κάνει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7η Απριλίου)

Στα βήματα της …αριστεράς φαίνεται ότι αρχίζει σιγά σιγά να βαδίζει και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος μάλιστα κατηγορείται από την αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν τηρεί της γραμμές του κόμματος.

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Υγείας τάσσεται υπέρ της στήριξης του δημοσίου συστήματος αφήνοντας σαφείς αιχμές για το τι μέλλει γενέσθαι για τον ιδιωτικό. Και αυτό παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει πως ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας είναι συμπληρωματικός.

«Σε μια εποχή που επιχειρείται η εξιδανίκευση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, επιλογή πρωτίστης σημασίας για τη σημερινή κυβέρνηση είναι η υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της Υγείας και η ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση κάθε πολίτη στον ευαίσθητο αυτό χώρο.

Σε μια εποχή που τα δημόσια συστήματα Υγείας δοκιμάζονται, οφείλουμε να εργαστούμε αποφασιστικά για να υπερασπιστούμε τις συλλογικές αξίες που υπηρετούν τον άνθρωπο στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Και βέβαια η τοποθέτησή του αυτή έρχεται σε μια εποχή όπου οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και γενικότερα οι ιδιωτικοί φορείς της Υγείας που συνεργάζονται με τον δημόσιο τομέα, είναι σε έντονη ανησυχία και εξαιτίας της έλλειψης ρευστού στην αγορά αλλά και των καθυστερήσεων αποπληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ.

Μια ανησυχία που έχει «παγώσει» την αγορά και όχι αδικαιολόγητα αν σκεφτεί κανείς ότι και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει πως τα μειωμένα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ φθάνουν οριακά έως τον Οκτώβριο.

4 σχόλια:

  1. Δεν φτάνει που δεν πληρώνουν τους ιδιώτες παρόχους μας λένε ότι ζούμε σε μιά εποχή, που επιχειρείται η εξιδανίκευση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας! Το πλοίο μπατάρει επικινδυνα από την άλλη, την κρατικιστική πλευρά! Προλάβετε ιδιώτες πάροχοι και πηδήξτε στις σωσίβιες λέμβους γιατί δεν σας βλέπω καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα μια δήλωση που γίνεται με ελαφρά καρδιά -και ελαφρύτερο μυαλό...Από τις δηλώσεις υπουργού που αν τον ρωτήσουν για διευκρινίσεις θα απαντήσει άλλα και θα διαψέυσει την δήλωσή του... Εδώ δεν έχουν κάνει νύξη για πληρωμή επισκέψεων του Ιανουαρίου (ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ) θέλουν και Δημόσια Υγεία υψηλού επιπέδου τρομάρα τους.. Ας αφήσουν τίποτα ΔΕΗ τζήδες ή ΕΡΤ τζήδες απλήρωτους να δουν τη γλύκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε υπουργέ, πάρτε το δημόσιο και κάντε δικό σας κράτος. Διχάζετε το έθνος με τη συνεχή και προκλητική αναφορά σας στην εξυπηρέτηση του δημοσίου και μόνο του δημοσίου. Θα χωρίσετε την Ελλάδα σε ιδιωτική και δημόσια; Αυτό θέλετε; Μας έχετε σπάσει τα νεύρα επιτέλους!!! Η ανοχή μας τελειώνει και εξακολουθείτε να σπέρνετε ανέμους εδώ και δύο μήνες... Έρχεται η ώρα να θερίσετε θύελες. Εξοφλείστε μας πρώτα και μετά... κόψτε το λαιμό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΟΛΟΙ ΒΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ???ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ-ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΒΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή