Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

«Θεσμοί» καλούν Κουρουμπλή! «Άγριο» τελεσίγραφο να παραδοθούν στοιχεία για τα νοσοκομεία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Άγριες πιέσεις ασκούν τα τελευταία 24ωρα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών που βρίσκονται στη χώρα μας, στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπως λένεαποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών που έχουν …στρατοπεδεύσει στη χώρα μας ζητούν μέχρι σήμερα Τρίτη- και χωρίς να κάνουν Πρωταπριλιάτικο αστείο- να παραδώσει η ηγεσία του υπουργείου όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, το τεχνικό κλιμάκιο των θεσμών εδώ και μέρες αναζητά τα στοιχεία κάπου στους… διαδρόμους του ΕΣΥ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βγάλει άκρη.

Πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν πως ζητά προφορικά αλλά και μέσω mail από το υπουργείο Υγείας να παραδοθούν στοιχεία σχετικά με τη φαρμακευτική δαπάνη, το ύψος των νοσηλίων, τον ακριβή αριθμό των ασθενών αλλά και όλα τα άλλα οικονομικά δεδομένα που αφορούν σε λειτουργικές δαπάνες.

Και το ζήτημα είναι πως παρότι η Ελληνική κυβέρνηση γνώριζε πως τα στοιχεία αυτά θα ζητηθούν αργά ή γρήγορα, ότι άλλωστε γινόταν και επί εποχής τρόικας, δεν υπήρχαν διαθέσιμα.

Ενδεικτικό προφανώς της…οργάνωσης των δημοσίων νοσοκομείων.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία 24ωρα οι αρμόδιες υπηρεσίες τρέχουν και δε φτάνουν να συγκεντρώσουν το απαραίτητο υλικό για να παραδοθεί στα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών. Το τελεσίγραφο λήγει σήμερα Τρίτη 1 Απριλίου και είναι βέβαιον πως οι … «θεσμίτες» μια πιθανή μη παράδοση των στοιχείων, δε θα την εκλάβουν ως Πρωταπριλιάτικο αστείο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου