Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η Ένωση των γενικών γιατρών διαμαρτύρεται για την περικοπή του κονδυλίου για εφημερίες στα Κέντρα Υγείας της 6ης ΥΠΕ

Από Βασίλη Βενιζέλο - YGEIA360.GR

Για την μείωση του κοπνδυλίου το οποίο αφορά την αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών στα Κέντρα Υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) διαμαρτύρεται εντόνως την Παρασκευή 3 Απριλίου η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής, με επιστολή του Δ.Σ. της Ένωσης προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Αργύρης Μαριόλης και ο γενικό γραμματέας της Ένωσης Ευάγγελος Φραγκούλης.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του Δ.Σ. της Ένωσης έχει ως εξής:

"Με έκπληξη και μεγάλη αγανάκτηση συνάμα πληροφορηθήκαμε το γεγονός, της εξωπραγματικής μείωσης, του χρηματικού κονδυλίου, που αφορά Εφημερίες Ιατρών στα Κέντρα Υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Στην απευκταία περίπτωση, που εφαρμοσθεί η εν λόγω περικοπή, αντιλαμβάνεστε, ότι ισοδυναμεί με «κλείσιμο» των Κέντρων Υγείας, δεδομένου ότι πλέον δεν θα δύνανται πρακτικά οι Ιατροί να εφημερεύουν.

Φυσικά γνωρίζετε, ότι κατά του τρείς (3) προηγούμενους μήνες (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο), οι Εφημερίες των Ιατρών έλαβαν χώρα κανονικά, κατά συνέπεια οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές, οι οποίες θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να καταβληθούν στους δικαιούχους.

Ήδη κατά την τελευταία διετία, οι αλλεπάλληλες περικοπές στις αποδοχές των Ιατρών, έχουν οδηγήσει τη λειτουργία των Μονάδων σε οριακό σημείο. Ως εκ τούτου φρονούμε, ότι περαιτέρω περικοπές θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην παύση κατ΄ ουσίαν της λειτουργίας τους, αφού δεν θα δύνανται πλέον να παρέχουν υπηρεσίες προς τον πολίτη. Να είστε βέβαιος, ότι τέτοιου είδους πρακτικές, δεν θα γίνουν δεκτές αμαχητί! Είμαστε διατεθειμένοι σε περίπτωση, που χρειασθεί, να προβάλλουμε σθεναρότερη αντίσταση, προκειμένου να αποτρέψουμε την παύση της λειτουργίας των Μονάδων μας.

Αντιλαμβάνεσθε δε, τον αντίκτυπο που θα έχει στην δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία, η απώλεια της δυνατότητας παροχών υπηρεσιών Υγείας.

Ζητάμε άμεσα συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φλέγοντος ζητήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου