Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Σε επαφές με τις ΥΠΕ το υπουργείο Υγείας για την ολοκλήρωση των 4.500 προσλήψεων στα νοσοκομεία

IATRONET.GR. Μέσα στον Μάιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές με τις ΥΠΕ, προκειμένου να καθοριστούν οι θέσεις που θα καλυφθούν ανά νοσοκομείο, ανακοίνωσε από τα Χανιά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μέσα στον ερχόμενο μήνα θα ανακοινωθεί η κατανομή των 4.500 θέσεων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την Υγεία.

Αυτό ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης φορέων, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά (φωτό).

Στη σύσκεψη συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των τοπικών φορέων του χώρου της Υγείας, ενώ η διαδικασία ήταν ανοικτή και στα ΜΜΕ.

Οι κ.κ. Κουρουμπλής και Ξανθός τόνισαν ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε ολόκληρη την επικράτειας.

Στόχος – είπαν – είναι να αμβλυνθεί η δραματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις δημόσιες νοσηλευτικές μονάδες.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών που θα έχει σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας, θα ανακοινωθούν οι θέσεις που θα καλυφθούν ανά νοσοκομείο εκτιμώντας.

Εκτίμησε ότι αυτό θα συμβεί εντός Μαΐου και επισήμανε ότι οι θέσεις θα καλυφθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν ανά περιοχή.

Μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις μονίμων – είπε – θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη των αναγκών με επικουρικό προσωπικό.

Ο κ. Ξανθός υπογράμμισε ότι η πολιτική ηγεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διαχειριστεί ένα σύστημα Υγείας, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση, με στόχο την ανακούφιση του πολίτη και την επιβίωση του συστήματος.

ΕΚΑΒ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα της προμήθειας μέσω διαγωνισμού 190 ασθενοφόρων.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι - μέσα στο 2015 - θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθειά τους, καθώς και η πρόσληψη 200 μόνιμων διασωστών του ΕΚΑΒ.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου