Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Στις 27 Απριλίου θα εξοφληθούν τα χρήματα για εφημερίες στους νοσοκομειακούς γιατρούς

Τα νοσοκομεία οφείλουν χρήματα για εφημερίες που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2012, ενώ οι οφειλές ανέρχονται σε 40 εκατομμύρια ευρώ.

IATRONET

Ολοκληρώθηκε από πλευράς υπουργείου Υγείας, η διαδικασία για την αποπληρωμή των εφημεριών, υπερωριών και εξαιρέσιμων των γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων.

Αυτό ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, έχουν ήδη κατατεθεί οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των νοσοκομείων της 2ης και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Στις υπόλοιπες ΥΠΕ, οι πιστώσεις θα κατατεθούν έως τη Μεγάλη Τρίτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι – όπως είχε δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου – εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του μήνα και συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου θα έχουν κατατεθεί τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των δικαιούχων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία για την υπομονή τους και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για να κρατήσουν όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Οφειλές

Σημειώνεται ότι στους νοσοκομειακούς γιατρούς οφείλονται χρήματα για εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει από το 2012 έως το 2014.

Το συνολικό κόστος των οφειλόμενων από τα νοσοκομεία ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια ευρώ.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου