Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 23/3/2015 ΤΟΥ Ι.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 30, ΝΑΥΠΛΙΟ 21100

ΤΗΛ:27520-24760,fax:27520-29824



Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Ι.Σ. Αργολίδος συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός σοβαρού συστήματος υγείας που να είναι προσβάσιμο σε κάθε πολίτη, με ανθρώπινες αξίες στη φιλοσοφία & λειτουργία του.

Είμαστε ενάντιοι στην κατάρρευση των δομών Π.Φ.Υ. & των νοσοκομειακών δομών της χώρας.

Καταλήξαμε στα παρακάτω αιτήματα:

1) Ζητάμε την άμεση κατάργηση της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ΑΕ (Ε.Σ.Α.Ν Α.Ε.) που διαχειρίζεται τα χρήματα του Κρατικού Προϋπολογισμού για την υγεία, & τα κατευθύνει σε μεγάλο ποσοστό στα μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά συμφέροντα.

2) Ζητάμε η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία να ανέβει από 4,5% στο 7,5% του Α.Ε.Π.

3) Ζητάμε την επανασύσταση των δομών της Π.Φ.Υ. με επαναλειτουργία των πολυιατρείων & επαναπρόσληψη των απολυθέντων ιατρών.

4) Για τα νοσοκομεία της Αργολίδος ζητάμε την πλήρη κάλυψη σε προσωπικό όλων των κενών οργανικών θέσεων & στελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής που υπολειτουργεί.

5) Για τους ιδιώτες ιατρούς ζητάμε την άμεση κατάργηση του νόμου 3919 ΦΕΚ Α΄ 02/03/2014, περί απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος, νόμο που νομιμοποιεί την πλανοδιακή ιατρική.

6) Να καταργηθεί άμεσα η συστέγαση κλινικών ιατρών σε διαγνωστικές μονάδες καθώς και τα απανταχού παραρτήματα των εταιριών του χώρου, που δημιουργούν μονοπωλιακό καθεστώς.

7) Ζητάμε την έκδοση υπουργικής απόφασης που να ορίζει ότι δεν θα χορηγείται κανένα συνταγογραφούμενο φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή, πολύ δε περισσότερο για τα αντιβιοτικά. 

8) Ζητάμε την υπογραφή ενιαίας σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ μέσω του Ιατρικού Συλλόγου & ΠΙΣ, με όρους αμοιβαία επωφελείς, τόσο για το σύστημα όσος και για τους λειτουργούς του.

9) Για το Ταμείο μας, το ΤΣΑΥ ζητάμε νομική, οικονομική & διοικητική αυτοτέλεια.


Μετά τιμής,

Η πρόεδρος                Η γραμματέας

Δ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ   Α.ΔΑΡΑΒΕΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου