Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ειδικευόμενοι Σισμανογλείου. Aρνούμαστε να γίνουμε σκλάβοι τον 21ο αιώνα



“Και για όποιον δεν κατάλαβε, επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας αρνούμαστε να γίνουμε σκλάβοι τον 21ο αιώνα, ειδικά από τη στιγμή που «η ελπίδα έρχεται»…”

Σήμερα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας, η 4η σε διάστημα 3 μηνών από τα τέλη του Ιανουαρίου οπότε και συγκροτήσαμε το Σύλλογο μας. Ζήτημα που μονοπώλησε τη σημερινή διαδικασία δεν ήταν ούτε τα αυτονόητα για εμάς αιτήματά μας σε σχέση με την επαγγελματική προοπτική, την εργασιακή μας καθημερινότητα ή την εκπαιδευτική μας κατάρτιση, αλλά το πλέον μείζον ζήτημα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών 4+1 μηνών. Για την ακρίβεια και ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένονται στα ΑΤΜ οι εφημερίες του Δεκεμβρίου 2014, από το 2015 δεν έχει πληρωθεί ούτε ένας μήνας!

Για όλους εμάς που ζούμε μόνο από τον μισθό μας σε μια εποχή που βλέπουμε την κοινωνία όλο και περισσότερο να στρέφεται στις πύλες των Δημοσίων Νοσοκομείων αλλά και τους συναδέλφους μας να στρέφονται σε χώρες του εξωτερικού προς αναζήτηση μιας καλύτερης αμοιβής, το εφημεριακό «επίδομα» αποτελεί απαραίτητο στοιχείο όχι μόνο επιβίωσης αλλά και επιβεβαίωσης της επιλογής μας να μείνουμε στη χώρα που μεγαλώσαμε και σπουδάσαμε. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι απολαβές από τις εφημερίες μηνιαίως φτάνουν κατά μέσο όρο το 35% του βασικού μας μισθού, τη στιγμή που το ωρομίσθιο μιας εφημερίας αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 2,9 ευρώ!

Επειδή όμως ακούγονται πολλά καθημερινά από καλοθελητές και μη, δεν θα θέλαμε να συμβάλουμε και εμείς σε αυτό το χαοτικό σκηνικό που μόνο στο να τρομάζει τον ελληνικό λαό αποσκοπεί. Απλώς πιστεύουμε ακράδαντα πως η υγεία του ελληνικού λαού ούτε μπορεί ούτε πρέπει να εξαρτάται από την μία ή την άλλη διαπραγμάτευση, όπως χρόνια τώρα άλλωστε έχουμε αποδείξει με τη στάση μας. Και αυτό δεν αλλάζει με καμία κυβέρνηση! Επίσης πιστεύουμε βαθιά ότι η αξιοπρεπής εργασία των ελλήνων ιατρών τόσο μισθολογικά, όσο και εργασιακά είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Δημόσια Νοσοκομεία. Για παράδειγμα ο ειδικευόμενος (και όχι μόνο) ιατρός, που δουλεύει απλήρωτος μέχρι και 36 ώρες συνεχόμενες, μόνο ασφαλής δεν είναι τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ασθενή που θα περιθάλψει. (Για αυτό άλλωστε εδώ και 6 χρόνια πληρώνουμε και από πάνω ως κράτος πρόστιμο για την μη εναρμόνιση με την Κοινοτική Οδηγία της ΕΕ για την αντισταθμιστική ανάπαυση των ιατρών μετά από κάθε εφημερία, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία).

Σε αυτή τη κατεύθυνση οι εώς τα τώρα εξαγγελίες τόσο του Αν.Υπουργού Υγείας κου Ξανθού όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού κου Τσίπρα μας ικανοποιούν στο βαθμό που θα αποδειχτούν στη πράξη αληθείς. Εώς εκ τούτου αποφασίσαμε την πραγματοποίηση κινητοποίησης την Παρασκευή 24/04 στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00 διεκδικώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και απαιτώντας άμεση νομοθετική ή υπηρεσιακή πρωτοβουλία για το ζήτημα των δεδουλευμένων εφημεριών του 2015. Καλούμε όλους τους ειδικευόμενους αλλά και ειδικευμένους ιατρούς όπως και όλους τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων στα Δημόσια Νοσοκομεία να συμπορευτούν σε αυτόν τον αγώνα που ξεκινάει και με αυτή την έννοια καλούμε αμέσως μετά τη συνάντηση σε Συντονισμό όλως των Νοσοκομείων της Αττικής για την περαιτέρω οργάνωση της δράσης μας.

Με το παρόν θέλουμε να μηνύσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαστε πλέον διατεθειμένοι να δεχτούμε την περαιτέρω ταπείνωση μας και τον υποβιβασμό μας σε σχέσεις εργασίας που αντιστοιχούσαν σε προηγούμενες κοινωνίες των περασμένων αιώνων. Και για όποιον δεν κατάλαβε, επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας αρνούμαστε να γίνουμε σκλάβοι τον 21ο αιώνα, ειδικά από τη στιγμή που «η ελπίδα έρχεται»…

Για το Δ.Σ. του ΣΕΙΝΣΓΠΝΑ Μαρούσι 21/04/2015
ο γ.γ. Ζούγλος Άγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου