Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Τελεσίγραφο ΕΟΠΥΥ σε παρόχους υγείας για τους ελέγχους από τις ΙΕΕ

Γράφει: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - VIRUS.COM.GR


Με αναθεώρηση σύμβασης απειλεί τους Παρόχους Υγείας που δεν θα υπογράψουν άμεσα σύμβαση με τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες που προβλέπει ο νόμος, ο ΕΟΠΥΥ. 

«Τα ψέματα τελείωσαν» φαίνεται να λέει στους «αντάρτες» της ιδιωτικής υγείας, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία απευθύνει τελεσίγραφο στους Παρόχους ανοιχτής περίθαλψης, προκειμένου να κλείσουν τις εκκρεμότητες που έχουν σ’ ότι αφορά τον έλεγχο των δαπανών του 2013.

Πιο συγκεκριμένα, τα Ιδιωτικά Διαγνωστικά Εργαστήρια (ιδιώτες - εταιρείες), οι Γιατροί αμειβόμενοι κατά πράξη και περίπτωση (πλην εκείνων που υποβάλλουν μόνο ιατρικές επισκέψεις για αποζημίωση στον ΕΟΠΥΥ) και τα φυσικοθεραπευτήρια (ιδιώτες – εταιρείες), καλούνται το αργότερο μέχρι τις 10 Απριλίου 2015 να συνάψουν σύμβαση με κάποια από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες (ΙΕΕ) που προβλέπει ο νόμος, «για τον έλεγχο της ορθής τιμολόγησης και του αναγκαίου της γενομένης κλινικής και ιατρικής πρακτικής που αφορά το 2013». Σε διαφορετική περίπτωση, διαμηνύει ο ΕΟΠΥΥ, η σύμβαση με τον Οργανισμό θα λυθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, η μεγάλη μερίδα των Παρόχων ανοιχτής περίθαλψης έχει προχωρήσει προ πολλού στη σύναψη σύμβασης με ΙΕΕ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δαπανών του 2013. Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), Γεωργίου Μπάκα, ο οποίος τονίζει ότι μόλις 20 φυσικοθεραπευτήρια επί συνόλου 2.100, έχουν αρνηθεί. Τη στάση τους αυτή ο κ. Μπάκας την αποδίδει σε «ιδεολογικούς κυρίως λόγους», σημειώνοντας ότι το ποσοστό που παρακρατείται ως αμοιβή των ΙΕΕ δεν ξεπερνά το 0,22% του τζίρου ενός φυσικοθεραπευτηρίου. Σε κάθε περίπτωση όμως, ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για εκβιασμό των παρόχων να πληρώσουν έναν «κεφαλικό φόρο» σε μια ιδιωτική εταιρεία χωρίς λόγο, επισημαίνοντας ότι σταθερή θέση του ΠΣΦ είναι πως ο έλεγχος των δαπανών θα πρέπει να γίνεται από υπηρεσίες του ίδιου του ΕΟΠΥΥ, όπως και παλιότερα.

Δείτε την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ πατώντας εδώ.

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ.ΛΙΓΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΝΑ ΦΑΜΕ.ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.Ο ΕΟΠΥΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ 40 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ???.ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΗΛΑΔΗΜΕΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ-ΦΩΝΑΞΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ -ΕΙΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ-ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ-ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή