Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Τροπολογίες Ξανθού για εφημερίες υπερωρίες και ληξιπρόθεσμες οφειλές



HEALTH VIEW

Τροπολογίες που ρυθμίζουν θέματα υγείας, επικουρικών γιατρών, τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΣΥ προς προμηθευτές κλπ, κατατέθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και την πάταξη της διαφθοράς. 

Πιο αναλυτικά, οι τροπολογίες προβλέπουν αναπλήρωση υπερωριών και εφημεριών της προηγούμενης τριετίας και καθιέρωση της αποπληρωμής των δεδουλευμένων με νέο και ταχύτερο τρόπο (μετάβαση από το καθεστώς των επιτροπικών ενταλμάτων, σε καθεστώς μεταβιβαστικών πληρωμών). 

Για τα νοσοκομεία, τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ώστε να ομαλοποιηθεί η τροφοδοσία με υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό αλλά και παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, της θητείας του επικουρικού προσωπικού και επικουρικών γιατρών καθώς και ειδικευόμενων γιατρών (μέχρι να αναπληρωθεί η θέση τους με τον επόμενο γιατρό της λίστας της οικείας υγειονομικής περιφέρειας). 

Επίσης, προβλέπεται αύξηση του ορίου ηλικίας για τη δυνατότητα διορισμού με τον εισαγωγικό βαθμό στα 50 έτη, καθώς είχε παρατηρηθεί μεγάλη δυσκολία κάλυψης εκκρεμών θέσεων, λόγω του παγώματος των προσλήψεων και των μεγάλων αναμονών για τη λήψη ειδικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου