Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Γενική Συνέλευση ΠΦΣ: Με ενισχυμένο φρόνημα μετά την συνάντηση με τηνηγεσία του υπ. Υγείας

Με ενισχυμένο το προφίλ και το φρόνημά του πραγματοποιεί σήμερα την Γενική του Συνέλευση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά την χθεσινή συνάντηση που είχε το προεδρείο του Συλλόγου με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζο.
Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου
Τόσο το ικανοποιητικό κλίμα της συνάντησης, όσο και οι διαβεβαιώσεις ότι τα ατήματα του κλάδου θα έχουν θετική έκβαση, δημιουργούν μία ισορροπημένη κατάσταση στους κόλπους του ΠΦΣ, γεγονός που θα επισημάνουν σήμερα στην Γενική τους Συνέλευση.


Το ωράριο, οι εφημερίες αλλά και οι πολλαπλές άδειες θα τεθούν επί τάπητος σήμερα κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, η οποία επίσης, θα εξετάσει τις προτάσεις που θα προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο για το φάρμακο που αναμένεται να είναι έτοιμο σε ένα με ενάμισυ μήνα περίπου.
Το onMed μίλησε με τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντο ο οποίος επιβεβαίωσε το εξαιρετικό κλίμα που υπήρξε στην χθεσινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας ότι αυτό που ζητάμε είναι ένας κοινός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Το ωράριο αλλά και οι πολλαπλές άδειες, απασχόλησαν την συνάντηση πρωτίστως, ενώ το προεδρείο του ΠΦΣ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμη μία φορά, στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ η οποία σύμφωνα με τον κ. Λουράντο ήταν κατευθυνόμενη από την κυβέρνηση Σαμαρά κάτι που αποδείχθηκε εγγράφως και από την ΕΕ.

Αναφορικά με το ωράριο, όπως τονίζει στο onMed ο κ. Λουράντος, «δεν μπορούμε να προσφέρουμε διημερεύσεις και διακυκτερεύσεις όταν ένας φαρμακοποιός έρχεται, ανοίγει και κλείνει όποτε εκείνος θέλει. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί». 
Βασικός γνώμονας του πλαισίου λειτουργίας, συνεχίζει, πρέπει να είναι η άμεση και απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ασθενών στο φάρμακό τους και για τον λόγο αυτό είναι ανάγκη να συνεχίσουν να υπάρχουν τα φαρμακεία της γειτονιάς. Η επένδυση στην υγεία είναι ο ίδιος ο ασφαλισμένος και όχι μόνον οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις.
Θέλουμε να λυθεί το θέμα του ωραρίου, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, ζητάμε συγκεκριμένο ωράριο προκειμένου να έχουμε κατ επέκταση και αυξημένες εφημερίες, ώστε να καλύψουμε τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.
Όσον αφορά τις πολλαπλές άδειες, δεν μπορεί να επιτρέπεται αυτό, τονίζει ο κ. Λουράντος , δηλαδή οι ισχυροί να διαθέτουν πολλές άδειες και έτσι η φαρμακευτική περίθαλψη να περάσει στα χέρια των ισχυρών αλυσίδων. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, θα είναι όταν θα αναζητούν φαρμακεία οι ασθενείς να μην τα βρίσκουν και να είναι πολύ αργά πια, σχολιάζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.
Πάντως να σημειωθεί, ότι και για τα δύο θέματα, τόσο το ωράριο, όσο και οι πολλαπλές άδειες (θα επιτρέπεται πιθανότατα μόνο μία άδεια), ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, δεσμεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ηellas Pharm, τονίζοντας ότι θα λυθούν μέσα από το νομοσχέδιο του υπουργείου για το φάρμακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου