Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου ΠΑΣΙΠΑΑ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 

Τηλ. : 6936201726 (8.30-10.30) 

6945589516 (15.00-17.00) 

Αθήνα, 29/3/2015 

Αρ. Πρωτ.: 16/2015 

6945937859 (19.00 -21.00)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 28/3/15 πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η Γενική συνέλευση του ΠΑΣΙΠΑΑ –ΠΕΔΥ. Η πολυάριθμη προσέλευση, οι πολλές νέες εγγραφές και η δυναμική πανελλαδική συμμετοχή Ιατρών – Οδοντιάτρων όλων των ΥΠΕ (με εκπρόσωπους από Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Τρίκαλα, Γιάννενα, Κόρινθο, Αταλάντη, Πύργο, Μυτιλήνη κλπ) έδωσαν το ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα των Ιατρών- Οδοντιάτρων ΠΑΑ- ΠΕΔΥ για την ποιότητα του Συλλόγου, που επιλέγουν να τους εκπροσωπεί. Ενός Συλλόγου, που απαρτίζεται από ανθρώπους με καθαρές γραμμές, που έχουν τα ίδια επαγγελματικά αιτήματα και αξιώσεις και δεν ψαρεύουν σε «θολά νερά». Ταυτόχρονα καταγραφήκαν οι ξεκάθαρες θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου μας, που ο ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ θα υπερασπιστεί και θα προωθήσει θεσμικά, συλλογικά και δυναμικά μακριά από κάθε κομματική δέσμευση και πολιτικά συμφέροντα.

Συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα της Ημερήσιας διάταξης και έγινε αναλυτική ενημέρωση από το Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου για τα θέματα που έχουν ανακύψει σε σχέση με την πλήρη εξίσωσή μας με τους Ιατρούς του ΕΣΥ και τις άμεσες ρυθμίσεις που απαιτούνται για τις διεκδικήσεις για την πληρωμή των παραπάνω ωρών (8άωρο) μέχρι την ημερομηνία ένταξή μας σε βαθμό ΕΣΥ καθώς και του επιδόματος θέσης για τους Υπεύθυνους των Μονάδων.
Σε σχέση με το χρονοεπίδομα, 20/ετία, την βαθμολογική εξέλιξη και τη σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, η λύση που προκρίνεται είναι πολιτική με άμεση τροπολογία, που θα προβλέπει τη διευθέτηση των θεμάτων αυτών. 

Τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία είναι τα ακόλουθα:

1. Σε σχέση με το Ν. 4238/2014.

Άμεση εξεύρεση λύσης προκειμένου να αποδοθεί το χρονοεπίδομα και τα υπόλοιπα επιδόματα, η εικοσαετία και η δίκαιη βαθμολογική εξέλιξη, η μετατροπή της εργασιακής σχέσης ΙΔΑΧ σε μόνιμη καθώς και οι όποιες τροποποιήσεις αφορούν τη ενίσχυση και βελτίωση της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας ΠΕΔΥ.

2. Ίδρυση Παραρτήματος του Συλλόγου 3ης και 4ης ΥΠΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

3. Η μηνιαία εισφορά των μελών ανέρχεται στα 5 ευρώ και θα παρακρατείται μέσω μισθοδοσίας.

4. Ίδρυση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών –Οδοντιάτρων ΠΑΑ-ΠΕΔΥ.

5. Κάλυψη των κενών των Μονάδων με ιατρούς ΠΑΑ και ένταξη των επικουρικών ιατρών, που υπηρετούν σήμερα με σχέση αορίστου χρόνου μετά τη λήξη της θητείας τους . 

6. Συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ και ανταλλαγή θέσεων.



Συνάδελφοι, σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την στήριξη και εμπιστοσύνη σας, η οποία μας επιφορτίζει με τεράστια ευθύνη, δεσμεύοντάς μας να σας εκπροσωπήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά . Ο ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ είναι εδώ για να προασπίσει το κύρος και την αξιοπρέπεια των Ιατρών- Οδοντιάτρων ΠΑΑ ΠΕΔΥ και να συνεργαστεί με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ισότιμη και χωρίς οικονομικούς όρους πρόσβαση των ασθενών στη δωρεάν και δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καθώς και τον εξορθολογισμό και την καλύτερη κατανομή των περιορισμένων σήμερα οικονομικών πόρων.

Εκ μέρους του ΔΣ ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ,

Ο Πρόεδρος 

Παναγιώτου Αθανάσιος 

Η Γενική Γραμματέας 

Δανδάλη Ροδάνθη 

9 σχόλια:

  1. Ενα σωρό Σύλλογοι , σωματεία κι Ενώσεις της πλάκας. Οχήματα εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν λέτε κουβέντα για τους συναδέλφους που απολύθηκαν ή εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα!!!
    Κοιτάτε μόνον την πάρτη σας χωρίς συμμάχους. Τι θα καταφέρετε λοιπόν;
    Μια τρύπα στο νερό!
    Εξυπηρετείτε όμως ξεκάθαρα κάποια συμφέροντα και σκάβετε το λάκκο για κάποιους άλλους.
    Προσέχτε μην πέσετε κι εσεις μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που εσύ ονομάζεις προσωπικό συμφέρον είναι αιτήματα γιατρών- οδοντιάτρων, που επέλεξαν να υπηρετήσουν τη δωρεάν και δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Που προβληματικοί νόμοι, που παλαιότερες προβληματικές συνδικαλιστικές πρακτικές, που πολιτική αδράνεια έχουν γιγαντώσει και οξύνει τα ζητήματα.
    Αν δεν γνωρίζεις κακώς τοποθετείσαι για ανθρώπους, που δεν ξέρεις!
    Αν γνωρίζεις κατηγόρησε επωνύμως, για να επιχειρηματολογήσω επί συγκεκριμένου!
    Η Γενική Γραμματέας ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ,
    Ροδάνθη Δανδάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ.......Ο ΒΑΡΚΑΡΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΡΩΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφου τα αλλα (συνδικαλιστικα) οχηματα μας τα "μουσκεψαν" και εχουν "αλλα" συμφεροντα....ενα
    ακομα τι θα πειραξει¨? Εκτος κι αν σας "βολεψαν"τα προηγουμενα οχηματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικά συμφέροντα δεν υπηρετεί ένας σύλλογος πού δεν αποτελείται από επαγγελματίες συνδικαλιστές.Ο συγκεκριμένος σύλλογος δημιουργήθηκε από την ανάγκη να υποστηριχθούν άνθρωποι πού έχουν αδικηθεί κατάφωρα αφού δυστυχώς πίστεψαν ότι στην μπανανία πού ζούμε,όταν ψηφίζεται ένας νόμος στην βουλή[καλός η κακός],ισχύει καί γι'αυτόν τον λόγο έκλεισαν τα ιατρεία τους καί έμειναν με ένα εξευτελιστικό μισθό.Όσο γιά τούς επαγγελματίες συνδικαλιστές καί τούς '' σοβαρούς '' συλλόγους'',καλά κάνουν καί μας εμπαίζουν,αφού παρ'όλο πού διέλυσαν με τις ''απεργίες'' το ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ,καί ουσιαστικά οδήγησαν στην έξοδο 3000 συναδέλφους,αυτοί εξακολουθούν να τούς πιστεύουν καί να τούς ακολουθούν.
    Ευτυχώς βέβαια ο χρόνος τους τελειώνει μαζί με όλο το πολιτικό σύστημα πού τους εξέθρεψε καί τούς στηρίζει ακόμη καί τώρα.Στόχος τους τώρα είναι να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εις βάρος τού εξαθλιωμένου Ελληνικού Λαού.Ο καιρός όμως εγγύς.Με οδυνηρό τρόπο γιά τον Ελληνικό Λαό θα αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΠΕΔΥ, γιατροί με ασφαλιστικά μέτρα, γιατροί που παραμένουν μόνο στα ιατρεία τους και δίνουν το δικό τους αγώνα ...ένας κακός χαμός που μας φέρνει ακόμα πιο μακριά μεταξύ μας.
    Συναδερφοι, ας καταλήξουμε κάπου επιτέλους. ΜΙΑ θέση για τον καθένα μας...Και απο εκει και πέρα ας διεκδικήσει ο καθένας απο εμάς το καλύτερο για τον εαυτό του και την προσωπικη του επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω απολυτα οτι μπορει ο καθενας να διεκδικησει για τον εαυτο του ας το διεκδικησει.Ντροπη να αλληλοκατηγορουμαστε και να ασχολουμαστε με τους αλλους για ψιχουλα οταν οι μισθοι στο εξωτερικο ειναι 10.000euro.Ετσι κι αλλιως αδικημενοι ειμαστε για το οτι εχουμε προσφερει και προσφερουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας μην παίρνουν και όρκο οι συνάδελφοι περί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης! Υπάρχουν τέτοιοι γιατροί, που βλέπουν ασθενείς ιδιωτικά. Στα παλιά τους γιατρεία (πιό εύκολο όταν είναι ιδιόκτητοι χώροι), στα γιατρεία των συζύγων τους, στα γιατρεία φίλων και συνεργατών τους, στα σπίτιατους κλπ! Επίσης υπάρχουν και μερικοί άλλοι που παίρνουν το κάτι τις τους στο ΠΕΔΥ και κυρίως μερικοί εξ όσων είναι αποσπασμένοι στα ΚΑΠΗ.Δεν μιλάμε βέβαια και για ορισμένους "ταρίφες" στα νοσοκομεία. Μερικές περιπτώσεις τις ακούμε στις ειδήσεις. Έχουν πέσει τα έσοδα συνάδελφοι και όσοι έχουν μάθει να "δαγκώνουν" συνεχίζουν να το κάνουν και μέσα στις καινούργιες συνθήκες, που διαμορφώνονται. O tempora, o mores!

    ΑπάντησηΔιαγραφή