Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Δελτίο τύπου ΠΑΣΙΠΑΑ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 
Τηλ. : 6945937859 (19.00 -21.00) 
6945589516 (15.00-17.00) 
Αθήνα, 17/3/2015 
Αρ. Πρωτ.: 13/2015 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι, 

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή των εξελίξεων που αφορούν την ΠΦΥ, με την νέα κυβέρνηση να μην έχει ακόμη εξαγγείλει το μέλλον που οραματίζεται για την δημόσια υγεία, τις μονάδες να λειτουργούν με δυσκολίες και πολλές οριακά, λόγω βασικών ελλείψεων σε όλους τους τομείς, την επιμονή κάποιων να πιέζουν για να μην αναβαθμιστεί και μεταρρυθμιστεί μια ανεπαρκής μέχρι σήμερα ΠΦΥ που αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Πιστεύουμε ότι ο σημαντικός πυρήνας των ιατρών – οδοντιάτρων -εργαστηριακών ΠΑΑ πρέπει επιτέλους να αντιδράσει, να προτείνει και να διεκδικήσει.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια και να δώσετε δυναμικό και ουσιαστικό παρόν ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 28/3/15 ώρα 11.00 στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ZAFOLIA λεωφόρος Αλεξάνδρας 87-89.

Θα ενημερωθείτε για όλα τα θέματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την πλήρη και ισότιμη ένταξή μας σε βαθμό και κλάδο ΕΣΥ καθώς και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Η συνεχής επαφή μας με το υπουργείο συνεχίζεται και ζητείται η συμμετοχή όλων των συναδέλφων ΠΑΑ στη Γενική Συνέλευση όπου θα διαμορφωθούν οι τελικές θέσεις του Συλλόγου που θα προκύψουν από τη διαβούλευση των μελών μας, για να προωθηθούν δυναμικά σε Υπουργείο, σε ΥΠΕ και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο. 

Επίσης ενημερώνουμε ότι όλες οι ΥΠΕ θα ολοκληρώσουν επιτέλους τις επόμενες μέρες με την έκδοση πράξεων ανάληψης. Μικρή καθυστέρηση έχει η 4η ΥΠΕ, η οποία τώρα ξεκινά την διαδικασία στο υπουργείο.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ - ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ

2. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ - ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

3. ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ - ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

4. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ Β΄/ΒΆΘΜΙΑ -Γ΄/ΒΑΘΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ). Θα τεθούν προτάσεις για τη διαδικασία αυτή από τους παρευρισκομένους στη Συνέλευση.

5. ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

6. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 3ης – 4ης ΥΠΕ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

7. ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΕ Β΄- Γ΄/ΒΑΘΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

8. ΨΗΦΙΣΜΑ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος 

Παναγιώτου Αθανάσιος 

Ο Γραμματέας 

Παπαλέτσος Ιωάννης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου