Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

"Ηλεκτρονικό φρένο" στις ρουσφετολογικές αποσπάσεις προσωπικού

HEALTH VIEW.GR

«Φρένο» στις ρουσφετολογικές μετακινήσεις και αποσπάσεις προσωπικού στο ΕΣΥ επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας με την εφαρμογή νέου ηλεκτρονικού συστήματος. Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, οι μετακινήσεις προσωπικού θα γίνονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 


Ο ενδιαφερόμενος θα καταθέτει on line το αίτημά του ενώ ταυτόχρονα θα εμφανίζονται όλες οι κενές θέσεις. Τα αιτήματα που αφορούν σε κενές θέσεις θα εγκρίνονται κατά προτεραιότητα ενώ δεν θα είναι εφικτή παρέμβαση από άλλα πρόσωπα. 

Το νέο σύστημα αναμένεται να ενεργοποιηθεί μετά το καλοκαίρι ενώ ήδη ομάδα εργασίας στο υπουργείο Υγείας συλλέγει τα αιτήματα μετακίνησης ώστε να αξιολογηθούν άμεσα και να επιτευχθεί καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγες οι φορές που η ΕΙΝΑΠ έχει προβεί σε καταγγελίες κατά διοικητών ΥΠΕ για ρουσφετολογικές μετακινήσεις που εξυπηρετούσαν "ημετέρους" και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων. Πρόσφατα παραδείγματα, μετακινήσεις που έγιναν στα νοσοκομεία Αργοστολίου και Ηρακλείου. Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων, κατήγγειλαν μετακινήσεις που έγιναν παρά την υποστελέχωση των κλινικών και σε βάρος της υγείας των πολιτών χωρίς μάλιστα να έχουν κάνει σχετικές εισηγήσεις τα αρμόδια όργανα των νοσοκομείων..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου