Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Επιστολή ΣΙΔΕΙΔΕΛ προς τις Ι.Ε.Ε.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ
ΙΑΤΡΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Πάτρα 03 – 03 – 2015. 

Οιβώτα 7 – Κάτω Αχαϊα 

Τκ 252 00  
26930 25155
2610 279658

Προς Ε Ο Π Υ Υ

Κύριοι

Ο ΣΙΔΕΙΔΕΛ διαμαρτύρεται έντονα για τους χειρισμούς των ΙΕΕ EXPERT OPINION – SOL – ΩΡΙΩΝ κατά τη διαδικασία ελέγχου των παρ\κών που εκτελέστηκαν στα Εργαστήριά μας το έτος 2013.

Για άλλη μία φορά υφιστάμεθα αυθαίρετες, άδικες και πέρα από κάθε νομιμότητα περικοπές εξετάσεων και πληρώνουμε για τις ανεπάρκειες του ΕΟΠΥΥ, δοκιμάζοντας τα όρια της αντοχής μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ έχει εγκρίνει τις συγκεκριμένες ΙΕΕ για σύναψη σύμβασης με εμάς, ως πληρούσες τα κριτήρια που απαιτούνται. Και ενώ κάποιες ΙΕΕ έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τον έλεγχο, έρχονται από Συναδέλφους μας μη σύνομες ενέργειες που οδηγούν σε αφαίρεση σημαντικών ποσών από λάθη δικά σας :


1) Η Εταιρεία ACCURATE ενώ έχει εγκριθεί από τον ΕΟΠΥΥ, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τον έλεγχο των συμβεβλημένων Ιατρών, διότι ανακάλυψε ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη υποδομή και μας καλεί να υπογράψουμε τροποποιημένη σύμβαση. Συνέπεια αυτού είναι ένας αριθμός Γιατρών να βρίσκεται παγιδευμένος και να μη μπορεί να πάρει τα χρήματα του 2013.

2) Αλλά και οι ΙΕΕ EXPERT OPINION-ΩΡΙΩΝ-ΣΟΛ στα πορίσματα ελέγχου που απέστειλαν στους Συναδέλφους έχουν διαπράξει σειρά αυθαιρεσιών και παρατυπιών.

Α) Έγιναν περικοπές σε παραπεμπτικά συνταγογραφημένα από Γιατρούς άλλων ειδικοτήτων ( πχ PSA από μη Ουρολόγους, ΜΟΠ- DEXA από μη Ορθοπεδικούς κλπ ) αν και καμμία διάταξη δεν προέβλεπε το 2013 κάτι ανάλογο .

Β) Έγιναν περικοπές όλων των εξετάσεων που έχουν κοινό κωδικό στη λίστα του ΕΟΠΥΥ, αν και είναι διαφορετικές, προσδιορίζονται μεμονωμένα και το γνωρίζει πολύ καλά ο ΕΟΠΥΥ που εδώ και χρόνια δεν έχει με δική του ευθύνη διορθώσει πχ οι 2 Τρανσαμινάσες, οι Ηλεκτρολύτες Κ-Να, οι Ανοσοσφαιρίνες IgG-IgM στον έλεγχο των Ιώσεων και σχεδόν όλες οι ακτινογραφίες που σας είναι γνωστό ότι περιέχουν τουλάχιστον 2 λήψεις ( Face-Profil-Δεξί-Αριστερό κλπ ).

Γ) Έγιναν περικοπές σε εξετάσεις που εκτελούνται σε πολλαπλά δείγματα (πχ καμπύλη σακχάρου, ινσουλίνης, έλεγχος για αιμοσφ. Κοπράνων κλπ ) .

Δ) Δεν εγκρίθηκαν εξετάσεις που έχουν κοστολογηθεί από τον ΕΟΠΥΥ όπως η εξέταση για χρόνο ροής-πήξης, για τη συστολή του θρόμβου, με το σκεπτικό ότι εμπεριέχονται σε άλλη εξέταση. Ποια ακριβώς είναι αυτή φαίνεται ότι αποτελεί μυστική ανακάλυψη των ΙΕΕ που άλλος κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει !!Και πάντως η Ιατρική Επιστήμη το αγνοεί !!!

Ε) Μας αναφέρθηκαν σωρεία περιπτώσεων απουσίας αναγραφής ΑΜΚΑ, που όμως εκ των υστέρων και μετά ενδελεχή έλεγχο των Συναδέλφων μας βρέθηκε ότι ανέγραφαν τον κανονικό ΑΜΚΑ !! 

Αντιλαμβάνεστε προφανώς ότι οφείλετε να πάρετε άμεσα μέτρα για να διορθωθούν οι ανομίες που οι ΙΕΕ έχουν προβεί.

1) Να επιστραφούν ΑΜΕΣΑ τα πορίσματα στις ΙΕΕ οι οποίες οφείλουν να διορθώσουν όλες τις αβλεψίες τους, για να απομακρυνθεί η υφέρπουσα άποψη ότι « ο έλεγχος ήταν απλά προσχηματικός για να αφαιρεθούν με κάθε τρόπο χρήματα από τους Γιατρούς» .

2) Οφείλετε άμεσα να διορθώσετε όλους τους κωδικούς των εξετάσεων που δεν δηλώνουν τη διαφορετικότητά τους , γεγονός που έπρεπε να είχατε κάνει εδώ και χρόνια.

3) Οφείλετε να ενημερώσετε τις ΙΕΕ ότι δεν έχει προβλεφθεί από κανένα νόμο η συνταγογράφηση εξετάσεων αποκλειστικά από ειδικούς Γιατρούς για το 2013 και επομένως δεν μπορούν να παρανομούν – αυθαιρετούν, ακυρώνοντας εξετάσεις.

Η πλήρης αποτυχία του συστήματος ελέγχου από τις ΙΕΕ που σας είχαμε κάθετα διατυπώσει όλοι οι φορείς των Γιατρών αποδείχθηκε σωστή καθώς το όλο εγχείρημα ήταν ΛΑΘΟΣ τόσο στη σύλληψη όσο και στην εφαρμογή του.

Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται μετά από τη διάπραξη αυθαιρεσιών, παρατυπιών και ανομιών των ΙΕΕ που εννοείται ότι βρίσκονται κάτω από τον έλεγχό σας και τούτο χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και καταλογισμό ευθυνών.

Σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ . Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο το δίκιο μας μέχρι οι παρανομίες να αρθούν και να καταλογιστούν ευθύνες όχι γενικά και αόριστα αλλά με ονοματεπώνυμο.

Καλούμε την ηγεσία του οργανισμού αλλά και τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ελέγξει σε βάθος την υπόθεση επιβολής και επιλογής των ΙΕΕ και την άρνηση της ηγεσίας του τότε υπυργού και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ οι έλεγχοι να γίνουν από τις δομές του οργανισμού που και την εμπειρία έχει και τη νομιμότητα αλλά και την έξωθεν καλή μαρτυρία, ελέγχοντας παρ\κό – παρ\κό και σε βάθος που να αγγίζει ακόμη και τη διεξαγωγή της εξέτασης .

Τέλος προκειμένου να αποσαφηνίσετε ορισμένους κωδικούς εξετάσεων σας επισυνάπτουμε τις παρατηρήσεις μας και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί σας σε ότι θεωρήσετε αναγκαίο . 

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ

                                        ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΙΕΕ EXPERT OPINION – ΣΟΛ – ΩΡΙΟΝ

Υπουργό Υγείας

Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας

ΠΙΣ

ΙΣΠΑΤΡΑΣ

ΠΟΣΙΠΥ

ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στα απεικονιστικά ο κανόνας είναι κάθε πεδίο ενδιαφέροντος να μελετάται σε Face\Profil\Λοξές λήψεις και πολλές φορές σε σύγκριση αριστερά και δεξιά.

Η αγνόηση αυτής της πραγματικότητας οδήγησε στην παράνομη διαγραφή εξετάσεων από τις ΙΕΕ με προφανή οικονομική επιβάρυνση των Εργαστηριακών Γιατρών .

Σας ζητάμε να διορθώσετε άμεσα τις όποιες αβλεψίες με τον καθορισμό συμπληρωματικών κωδικών όπως σας αναφέρουμε πιο κάτω ως παράδειγμα.

040000035 = ακτ\φία Πνευμόνων που περιλαμβάνει : Face\Profil\Λοξές\Κορυφών .

040032010 = ακτ\φία Βραχιονίου που περιλαμβάνει : Face\Profil\Λοξές\Δεξιά ή Αριστερά.

040032008 = ακτ\φία ΟΜΣΣ ή ΑΜΣΣ; Face – Profil ; Λοξή δεξιά ; Λοξή αριστερά ; και όταν ζητούνται και ΟΜΣΣ και ΑΜΣΣ face και profil ;;

04003215 = ακτ\φία άκρων ποδών ή χειρών : εάν θέλει και χέρι και πόδι ; Εάν θέλει και δεξιό άκρο και αριστερό άκρο ;;

04003212 = ακτ\φία Κνήμης : Face –Profil – Λοξή – Δεξιά – Αριστερά ;;

040032009 = ακτφία Αγκώνος ή Ώμου : Face; Profil; Λοξή; Δεξιά; Αριστερά; Ώμος; Αγκώνας;

040032006 = ακτ\φία Ποδοκνημικής : Face; Profil; Λοξή; Αριστερό; Δεξί;

040000037 = ακτ\φία Γόνατος : Profil Δεξιά; Αριστερά;

040032018 = ακτ\φία Γόνατος : Face Δεξιά; Αριστερά;

500000084 = U\S Μαστού ( εκάστου μαστού ) : Δεξιός; Αριστερός;

1 σχόλιο:

  1. ΑΦΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ???ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ,ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΕΔΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΦΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή