Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Στην υγεία του Μνημονίου


YGEIANET.GR. 
Ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ένα υπουργείο από μόνος του, λόγω της δομής, της σπουδαιότητας αλλά και του προϋπολογισμού του, ο οποίος είναι μεγαλύτερος ακόμη και από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας!


Διαχρονικά η επιλογή του εκάστοτε Διοικητή του ΕΟΠΥΥ απασχολούσε απευθείας το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο κατέληγε στο πρόσωπο του Διοικητή και έδινε την έγκριση στον υπουργό Υγείας να προχωρήσει στην τοποθέτηση.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες φαίνεται πως ο σημερινός υπουργός Υγείας έχει επιλέξει για την καίρια αυτή θέση τον κ. Χλέτσο, ο οποίος όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, είναι ο «εισαγωγέας» των Γερμανικών DRG’ S στην Ελλάδα σε αγαστή συνεργασία με τους μνημονιακούς υπουργούς κκ Γεωργιάδη και Βορίδη, προκειμένου να ολοκληρωθεί υπό την εποπτεία της Γερμανικής κυβέρνησης το εγχείρημα της ΕΣΑΝ ΑΕ.

Συνεπώς οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή, ότι πιθανόν θα διατηρήσει την ΕΣΑΝ ΑΕ, δένουν με την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου και ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου για μία άνευ προηγουμένου σύγκρουση με τους γιατρούς και υγειονομικούς του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και με τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα στο χώρο της υγείας.

Επειδή αμφισβητούνται πλέον ανοικτά οι επιλογές και η ευθυκρισία του κ. Κουρουμπλή, είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση του Μαξίμου, προκειμένου να αποφευχθεί η αναίτια σύγκρουση με τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και οι εντάσεις ανάμεσα στα μέλη της ίδιας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου