Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τα ακριβά φάρμακα εκτός φαρμακείων ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει ο Π.Κουρουμπλής

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - HEALTH REPORT.GR

Τέλος στην ταλαιπωρία του εκατοντάδων ασθενών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες επιχειρεί να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Μέχρι σήμερα τα φάρμακα υψηλού κόστους που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες και είναι νοσοκομειακής χρήσης, ήταν στη διάθεση των ασθενών μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο στα περισσότερα φαρμακεία δημιουργούνταν ουρές ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφονταν και ελλείψεις.

Αποτέλεσμα ήταν οι χρονίως πάσχοντες να ταλαιπωρούνται καθημερινά περιμένοντας σε ουρές ενώ πολλές φορές ήταν υποχρεωμένοι να πηγαίνουν από το ένα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο άλλο.

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής τις επόμενες ημέρες θα αλλάξει τον τρόπο διάθεσης των φαρμάκων υψηλού κόστους και οι ασθενείς θα τα προμηθεύονται από τα νοσοκομεία.

Ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αγοραστής και θα διαθέτει τα σκευάσματα στα νοσηλευτικά ιδρύματα ώστε να είναι πιο εύκολα προσβάσιμα στους ασθενείς.

Μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα αυτά και οι ασθενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, φαινόμενο που είχε παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου