Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Κώστας Λουράντος: Να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, χωρίς εκπτώσεις!

Από Βασίλη Βενιζέλο - YGEIA360.GR

Τα "αγκάθια" τα οποία συναντούν στο διάβα της καθημερινότητάς τους οι χιλιάδες ασφαλισμένοι απαιτούν εδώ και τώρα θεραπεία, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση το πρωί της Πέμπτης 12 Μαρτίου σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος και κάλεσε την κυβέρνηση "να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, χωρίς εκπτώσεις". 

"Δεν θέλουμε την σπατάλη, θέλουμε, όμως, η πολιτεία να καταλάβει ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί και η δαπάνη, ναι μεν μετριέται, αλλά δεν μπορεί να προβλεφθεί από πριν. Όπως ένας σεισμός δεν προβλέπεται, έτσι δεν μπορεί να υπολογιστεί και πόσοι άνθρωποι θα νοσήσουν και τι φάρμακα θα χρειαστούν να αγοράσουν, ώστε να βάζουμε κόκκινη γραμμή τα 2 δισ. ευρώ".

Αυτό υπογράμμισε επίσης ο Κώστας Λουράντος και ζήτησε την άμεση ανάκληση όλων των μνημονιακών μέτρων για τα φαρμακεία, με παράλληλη αύξηση του πλαφόν της δημοσίας εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για το 2015, μείωσηυ της οικονομικής συμμετοχής την οποία καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι για την προμήθεια των φαρμάκων τους, εξορθολογισμό του καθεστώτος των εφημεριών των φαρμακείων, αντιμετώπιση των μεγάλων ελλείψεων σε φάρμακα, καθώς και την εφαρμογή εθνικής πολιτικής για το φάρμακο.

Τέλος, ο Κώστας Λουράντος απέδειξε με έγγραφο της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας ότι όλα τα μέτρα τα οποία εφαρμόσθηκαν κατά των φαρμακοποιών με επίκληση της "εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ" δεν αποτελούσαν εντολές της τρόικας, αλλά πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών προς την Κομισιόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου