Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Δεν έλαβε τη μηνιαία κρατική επιχορήγηση ο ΕΟΠΥΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για EOPYY"Κενό” 43 εκατ. ευρώ παρουσιάζει έως σήμερα ο ΕΟΠΥΥ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο Οργανισμός δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής -όπως αναμενόταν- την τακτική κρατική επιχορήγηση για το Μάρτιο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

Η τακτική επιχορήγηση δίνεται στον ΕΟΠΥΥ στις αρχές ή το αργότερο μέχρι τα μέσα κάθε μήνα. Εντούτοις αυτή τη φορά, μέχρι και την τελευταία ημέρα του μήνα, τα χρήματα δεν έχουν φτάσει ακόμη στα ταμεία του Οργανισμού.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό με τον οποίο συνομίλησε το Capital.gr, πρόκειται για "διαδικαστικό πρόβλημα" που οφείλεται σε αλλαγή της νομοθεσίας για την υποβολή των απαραίτητων εγγράφων από τον υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εκταμιευτεί η επιχορήγηση, αρνούμενος πως τίθεται ζήτημα ρευστότητας του κράτους. 

Συμπληρώνει μάλιστα πως η επιχορήγηση των 43 εκατ. ευρώ θα είναι διαθέσιμη μέχρι το Πάσχα, ώστε να προχωρήσουν οι πληρωμές των παρόχων Υγείας για τον Ιανουάριο. Μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί μόνο οι φαρμακοποιοί.

Τα έσοδα του Οργανισμού προέρχονται αφενός από τον κρατικό προϋπολογισμό, αφετέρου από τις ασφαλιστικές εισφορές των ταμείων για τον κλάδο της Υγείας.

Φέτος ωστόσο η κρατική επιχορήγηση είναι μειωμένη κατά 107 εκατ. ευρώ και ανέρχεται σε 526 εκατ. ευρώ έναντι 633 εκατ. το 2014.

Βίκυ Κουρλιμπίνη
Πηγή:www.capital.gr

2 σχόλια:

  1. ποτε προλαβαν τα αρχιλαμογια οι φαρμακοποιοι και πληρωθηκαν κιολας? Μηπως επειδη στηριξαν προεκλογικα το συριζα ? Ετσι παει δηλαδη ? Ωραιο ...αριστερο ηθος και υφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πάει το λουκέτο σύννεφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή