Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Επιστολή έξι ιατρών του ΠΕΔΥ Χίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με αυτή την επιστολή μας, εμείς, έξι γιατροί του ΠΕΔΥ Χίου, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε, πώς φθάσαμε στην δύσκολη σημερινή εργασιακή μας κατάσταση, μια κατάσταση απόγνωσης. 

Τεθήκαμε σε διαθεσιμότητα από το ΠΕΔΥ, στις 17.2.2014 και απολυθήκαμε (χωρίς καμμιά αποζημίωση, μετά από 18 έως 36 χρόνια εργασίας!!!), στις 20.3.2014, λόγω εφαρμογής του νέου νόμου για το ΠΕΔΥ. Κάναμε 2 δικαστικές προσφυγές. Η 1η ήταν ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαθεσιμότητας και η 2η κατά της απόλυσης. Μετά από τη δικαίωση μας στο 1ο δικαστήριο κατά της διαθεσιμότητας, μετά από έγγραφο, που μας καλούσε ο Διοικητής 2ης ΔΥΠΕ να εργασθούμε ξανά, έως ότου γίνει το 2ο δικαστήριο, κατά της απόλυσής μας, επαναπροσληφθήκαμε στο ΠΕΔΥ Χίου και οι έξι γιατροί,. Το 2ο δικαστήριο, που έγινε στις 10.6.2014 ήταν απορριπτικό στο αίτημα μας. 

Ο δικηγόρος μας τότε, μας είπε ότι μετά απ’ αυτό, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε την απόλυσης μας, από το ΠΕΔΥ Χίου. Αυτή όμως η «ειδοποίηση απόλυσης», δεν ήλθε ποτέ!!! Εμείς, περιμένοντας μέρα με τη μέρα, αυτή την ειδοποίηση απόλυσής μας, συνεχίζαμε να προσφέρουμε τις ιατρικές μας υπηρεσίες, εξετάζοντας από τότε καθημερινά ασθενείς, μέσω των γνωστών τηλεφωνικών ραντεβού.

Στέλναμε μάλιστα από τότε, προς τη Διοίκησή, κατά διαστήματα, πολλά έγγραφα διαμαρτυρίας, γιατί ενώ εργαζόμασταν, δεν λαμβάναμε τον μισθό μας. Ο διοικητής κ. Παπαρούπας, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΤΕ στα έγγραφα μας αυτά!!! (Αυτά τα έγγραφα είναι διαθέσιμα). 

Επί πλέον, την 17η Σεπτεμβρίου 2014, ο Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, σε επερώτηση του βουλευτή Χίου κ. Τριαντάφυλλου στη Βουλή, γιατί καθυστερεί ακόμα η πληρωμή μας, απάντησε, ότι "έχει μεριμνήσει να πιστωθούν τα χρήματα πληρωμής μας", η οποία πληρωμή μάλιστα, είπε, θα γινόταν πολύ σύντομα. 

Το ίδιο μας επιβεβαίωσε (ότι άμεσα θα πληρωθούμε) και η βουλευτής Χίου κ. Σταυρινούδη την 31.10.2014. 

Σε διάφορα έγγραφα που ζητούσαν από τη Διοίκηση την καταγραφή του προσωπικού στο ΠΕΔΥ Χίου, κατά διαστήματα, αναφερόταν η παρουσία μας στο ΠΕΔΥ Χίου, σαν γιατροί που εργαζόμασταν «με ασφαλιστικά μέτρα». (Και αυτά τα έγγραφα, είναι επίσης, όλα διαθέσιμα).

Την Παρασκευή 27.2.2015, πραγματοποίησε ο Διοικητής 2ης ΔΥΠΕ κ. Παπαρούπας, επίσκεψη στη Χίο. Αφού δεν μπόρεσε ενώπιον μας, να απαντήσει στα ερωτήματά μας, για την καθυστέρηση της πληρωμής μας, μας είπε (και πάλι), ότι την 31.12.2014 τα χρήματα έχουν πιστωθεί για μας και θα πληρωθούμε άμεσα! Ανέφερε μάλιστα, ότι «έχουμε απόλυτο δίκιο που διαμαρτυρόμαστε, μετά από τόσον καιρό απλήρωτοι» και μας έδωσε το λόγο του, ότι θα μας απαντήσει για την καθυστέρηση της πληρωμής μας, τη Δευτέρα. 

Τη Δευτέρα 2.3.2015, μας έστειλε ένα έγγραφο, (έγγραφο «εθνικής ντροπής» θα το λέγαμε), με την υπογραφή του, που αναφέρει : "Από 10.6.2014 που έγινε η δίκη, που απέρριψε το αίτημά μας, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μας ανακοινώσει ότι απολυόμαστε και εάν δουλεύαμε έως σήμερα από τότε, ήταν με δική μας ευθύνη, και επομένως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙ" !!!.

Πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζε όλα αυτά, την Παρασκευή (3 ημέρες πριν) που μας είχε ενώπιον του; Αναρωτηθήκαμε, βέβαια, αφού θα συναντούσε ανθρώπους που είχαν να πληρωθούν πλέον των 10 μηνών, ΓΙΑΤΙ ΗΛΘΕ ΣΤΗ ΧΙΟ; Μας το είπε ο ίδιος : «Είχε μεγάλο «ενδιαφέρον» για εγκατάσταση μηχανημάτων υψηλού κόστους τηλε-ιατρικής, για σύνδεση του Κέντρου Υγείας Πυργίου, με το Νοσοκομείο Χίου».

Το πρόβλημά μας, το γνωστοποιήσαμε στο Υπουργείο Υγείας, που έως αυτή τη στιγμή, δεν μας απάντησε, εάν είναι υπέρ του αιτήματός πληρωμής, της πολύμηνης εργασίας μας. Σχολίασθηκε -μόνο-, ότι ο κ. Παπαρούπας μας απέλυσε σκόπιμα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και ότι με το πρόβλημά μας, «θα ασχοληθούν…αργότερα….». Εμάς, αυτά τα πολιτικά παιχνίδια δεν μας ενδιαφέρουν, μας ενδιαφέρει μόνο, να αναγνώριση η Πολιτεία την εργασία μας. 

Ζητάμε και θα ζητάμε, να αναγνωρισθεί η εργασία μας, από 10.6.2014 έως 2.3.2015. Πώς είναι δυνατόν να ειδοποιείς εργαζόμενους για επαναπρόσληψη, αλλά να μην τους ειδοποιείς για την απόλυσή τους! Θεωρούμε απαράδεκτο, ότι ενώ κάποιοι γνώριζαν την απόλυσή μας, μας το απέκρυπταν σκοπίμως, ξέροντας, ότι εμείς καθημερινά πηγαίναμε στον εργασιακό χώρο του ΠΕΔΥ, καταθέτοντας κομμάτι του εαυτού μας, παίρνοντας την ευθύνη σοβαρών ιατρικών διαγνώσεων. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο εργασιακός χώρος που υπηρετήσαμε τόσα χρόνια, θα μας άφηνε ακάλυπτους και απλήρωτους. Αυτό το τέλος ονειρευόμασταν, μετά από μια πορεία προσφοράς τόσων χρόνων; 

Ελπίζουμε το «αυτονόητο» να νικήσει !!!.

Υ.Γ.: Ο νόμος 2712/1999 που επικαλείται ο κ. Παπαρούπας και στηρίζει όλο του το έγγραφο, (ότι δηλαδή, δεν έχει υποχρέωση να μας ανακοινώσει την απόλυσή μας), είναι ψευδής και άσχετος…… (αναφέρει μία συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αζερμπαϊζάν!!!)

Χίος 17.3.2015

Κοινοποίηση:

Υπουργείο Υγείας 
2η ΔΥΠΕ  
Ιατρικός Σύλλογος Χίου 
Πολιτικά κόμματα & βουλευτές 
ΜΜΕ 
Επιθεώρηση Εργασίας 
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου  

Οι γιατροί 

Γκολέμης Ιωάννης
Καστής Γεώργιος 
Κοσμίδης Ιωάννης 
Λατουσάκης Αλέξανδρος 
Μακρίδης Νικόλαος 
Πολιτάκη Σταυρούλα

Ταχυδρομ. Διεύθυνση : Γκολέμης Ιωάννης – Καλοπλύτου 1 – 821.00 – Χίος
Ηλεκτρον. διεύθυνση (email) : nikosmakridis@gmail.com

8 σχόλια:

  1. Απολυθήκατε??? ή διαλέξατε το ιδιωτικό σας ιατρείο?? Και θέλετε επαναπρόσληψη ή διατήρηση του προνομίου να είστε στο ΙΚΑ ΚΑΙ να έχετε ΚΑΙ το ιδωτικό ιατρείο σας??? Για να καταλάβαινει ο κόσμος τι θέλετε.. αν και πλέον το έχει καταλάβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μερικώς δίκιο συνάδερφε. Τους παίξαν όμως άσχημο παιχνίδι (αν και πιστεύω ότι μερικώς ήξεραν την κατάληξη και προσπαθούσαν - και πακόμα προσπαθούν - να πιέσουν την κατάσταση)

      Διαγραφή
    2. Επιμένεις εξυπνάκια ότι δεν απολυθήκανε!
      Πόσο ωραίος είσαι και τι όμορφα που τα λες.
      Κοιτάξου και στον καθρέφτη σου. Μήπως βλέπεις τον ΑΔΩΝΙ;
      Ντροπή σου να μιλάς έτσι για συνάδέλφους που και ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ και δούλεψαν δίχως να πληρωθούν. Ούτε τώρα δεν έχουν δίκιο;
      Πως μπορείς και κοιμάσαι τα βράδια με τόση κακία που έχεις;
      Άντε γειά!

      Διαγραφή
  2. Το κράτος δεν πλήρωνε, δεν πληρώνει και ούτε έχει πρόθεση να πληρώσει. Το χάος κυριαρχεί. Κάντε το σταυρό σας και υπομονή. Και μη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν συναδελφε διοριστηκαν αυτοι οι γιατροι στο πρων ΙΚΑ προ 20ετιας διοριστηκαν να εχουν και το ιατρειο τους παραλληλα με μισθους πεινας και αν δεν τους ξερεις ρωτα να μαθεις.Τωρα λοιπον τους ειρωνευεσαι εσυ που ειμαι σιγουρος οτι αν εχεις ΕΟΠΠΥ το εχεις κατακλεψει και ρωτας αν θελουν πισω τη ζωη τους και τα δικαιωματα τους. Εμεις δεν ειμαστε αντιπαλοι ο ενας στον αγωνα του αλλου αλλα αρωγοι ο καθενας στην προσπαθεια του αλλου εναντια σε καρχαριες που θα μας φανε ολους ζωντανους αν εξακολουθουμε να μην μιλαμε.Θα σε δω λοιπον οταν καταργηθει το ΕΟΠΠΥ και σταματησει η λεηλασια του δημοσιου χρηματος απο ορισμενους φυσικα, οχι απο ολους.Ευχομαι λοιπον ολοι μαζι να οι γιατροι να φωναξουμε και οχι χωρια για να μπορεσουμε να επιβιωσουμε .δες φαρμακοποιους δες οδοντιατρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10:33 γράψε τό όνομα σου Αδωνι ! Φερτε πακιστανούς γιατρούς να δουλεύουν 8ωρο για 700-800 ευρώ το μήνα , χωρίς να έχουν ιδιωτικό ιατρείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος από τους γιατρούς του ΙΚΑ τι ζητούν επιτέλους??? Καλές οι ύβρεις που εκτοξεύουν και οι χαρακτηρισμοί σε συναδέλφους "Άδωνις" και δεν συμμαζεύεται αλλά δεν απαντούν συγκεκριμένα... Να πούνε την αλήθεια.. Θέλουμε ΚΑΙ μισθό από το Δημόσιο ΚΑΙ (μαύρα) χρήματα από τον ιδιωτικό τομέα μετά από την "αλιεία" ασθενών στα πρωινά ΙΚΑ, ΚΑΙ κλειστή συνταγογράφηση (που είχαμε τόσα χρόνια) με χιλιάδες ευρώ μέρισμα κλπ... Και εάν θεωρείται κακία το να μπούν κανόνες και σαφείς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου επαγγέλματος, τότε η ταλαιπωρία των ασθενών και ο έμμεσος ή άμεσος εκβιασμός που τους ασκούνταν τόσο χρόνια για να πέφτουν τα 50ευρα στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, τι είναι άραγε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε, φαίνεται ότι δεν διάβασες καλά το κείμενο....Αν το ξαναδιαβάσεις, ΙΣΩΣ καταλάβεις την κοροϊδία του εργοδότη στους γιατρούςστη Χίο. Είχαν την "ατυχία" να μην έχουν κοντά σ΄αυτόν τον καραγκιόζη τον Διευθυντή της 2ης ΔΥΠΕ και να τους κοροϊδεύει μέχρι να γίνουν εκλογές.(Ενώ παρόμοιοι γιατροί στη Θεσ/νίκη τους ανακάλυψαν γρήγορα κι έφυγαν...). Οι γιατροί όλους τους μήνες εργαζόταν, χωρίς να παρανομίσουν !!!!. Η σύμβαση άλλωστε έλεγε να εργάζονται ΚΑΙ στο ιατρείο τους. Αλλά σου εύχομαι (δεδομένης της σημερινής κρίσης), να μη κερδίσεις ποτέ στο ιατρείο σου τα..... ... "αστρονομικά" ποσά που κέρδισαν στο ιατρειο τους όταν πήγαιναν. Να ξέρεις ότι η πλειονότητα των γιατρών που κάνουν συμβάσεις με το ΙΚΑ, ή ΕΟΠΥΥ ή ΠΕΔΥ, κάθε άλλο παρά ζάμπλουτοι είναι......Και κάτι τελευταίο : ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΟΛΗ ?????

      Διαγραφή