Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

"Καμπάνες" εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Υγείας σε παράγοντες του φαρμάκου

Διαδικασίες ξεκαθαρίσματος για πρόστιμα που δεν εισπράχτηκαν ποτέ από φαρμακοποιούς, ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών και φαρμακευτικές εταιρίες που παρανόμησαν, ενεργοποίησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Όλες αυτές οι υποθέσεις, περίπου 430 είχαν μπει στο συρτάρι. Σε κάθε μία απ' αυτές το χρηματικό ποσόν που είχε οριστεί δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητο. Δεν μιλάμε για 500 ή 1.000 ευρώ, αλλά για πολλά περισσότερα..." ξεκαθαρίζει ο κ.Κουρουμπλής.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη - iatropedia

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έδωσε χθες εντολή στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων να ξεκινήσει την εφαρμογή επιβολής διοικητικών κυρώσεων και προστίμων σε φαρμακευτικές εταιρείες, φαρμακαποθήκες και φαρμακεία για παραβιάσεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας. 

Πρόκειται για παραπάνω από 400 υποθέσεις που έχουν μπει ατύπως στο αρχείο εδώ και χρόνια χωρίς να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Και πολύ σωστά ο υπουργός Υγείας επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τις υποθέσεις αυτές και να εισπράξει το Δημόσιο τα χρήματα από τα πρόστιμα που οφείλονται. 

Την ίδια ώρα ωστόσο, η φαρμακευτική δαπάνη τρέχει με υπερβάσεις της τάξεως των 19 εκατ. ευρώ το μήνα και το... μάρμαρο θα το πληρώσουν όσοι απλά κάνουν την δουλειά τους για να έχουμε όλοι τα αναγκαία φάρμακα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου