Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΠΟΣΚΕ: Οι θεσμικοί φορείς των ιατρών δεν μπορεί να είναι απόντες από τις επιτροπές για την ΠΦΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
(ΠΟΣΚΕ)
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 8, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ 11362
ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854
Email: poske2013@gmail.com

Δνση Επικοινωνίας : Χαρ.Τρικούπη 12 Ηλιούπολη 
Αθήνα 12/03/2015

Προς: Υπουργό Υγείας 

κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη

ΘΕΜΑ: Οι θεσμικοί φορείς των ιατρών δεν μπορεί να είναι απόντες από τις επιτροπές για την ΠΦΥ

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε την συγκρότηση ομάδας εργασίας για την ΠΦΥ στην οποία μετέχουν αξιόλογοι επιστήμονες. Στην ομάδα όμως αυτή διαπιστώσαμε με λύπη μας ότι δεν συμμετέχει κανείς εκπρόσωπος των συλλογικών φορέων των ιατρών όπως ο ΠΙΣ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι , η Ομοσπονδία κλινικοεργαστηριακών Ιατρών (ΠΟΣΚΕ), Εργαστηριακών Ιατρών (ΠΟΣΙΠΥ), η ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ ή και άλλοι επαγγελματικοί φορείς. 


Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει μεγάλα προβλήματα που οφείλονται στα λάθη χειρισμού των τελευταίων ετών. Αυτά τα λάθη δεν πρέπει να επαναληφθούν και δεν είναι δυνατόν στην λήψη αποφάσεων να μην μετέχουν εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων των Ιατρών των καθύλην δηλαδή αρμοδίων να κάνουν προτάσεις και να λάβουν αποφάσεις για την τύχη ενός τόσο μεγάλου θέματος όπως είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των πολιτών.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την στάση σας και τοποθετήσετε στην ομάδα εργασίας εκπροσώπους των ανωτέρω φορέων των Ιατρών. 

1 σχόλιο:

  1. Κάθε κυβέρνηση φτιάχνει τις επιτροπές στα μέτρα της (με ανθρώπους που συμπλέει ιδεολογικοπολιτικά) για να περάσει προαποφασισμένες πολιτικές. Η κατεύθυνση τώρα είναι προς την κρατική ΠΦΥ. Άρα οι υπόλοιποι περιττεύουν. Οι προηγούμενοι είχαν δώσει έμφαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά με την πρωτοτυπία μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του συστήματος να το αναλλάβουν με το έτσι θέλω οι ιδιώτες πάροχοι. Με δεδομένη εν τέλει την αδυναμία χρηματοδότησης του κόστους της λειτουργίας είτε της ιδιωτικής είτε της κρατικής ΠΦΥ όλα θα καταλήξουν μια τρύπα στο νερό! Σε δουλειά να βρισκόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή