Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Υπό εξέταση η μισθολογική εξίσωση γιατρών ΠΕΔΥ-ΕΣΥ



HEALTH VIEW.

Τη μισθολογική εξομοίωση των γιατρών του ΠΕΔΥ με το ΕΣΥ, εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προεδρείου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) με τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, οι γιατροί ζήτησαν: 

Πλήρη (βαθμολογική & μισθολογική) εξομοίωση των γιατρών ΠΕΔΥ ΠΑΑ με τους γιατρούς ΕΣΥ. 

Άμεση ενίσχυση του καταρρέοντος ΠΕΔΥ με αναλώσιμα ιατρικά & οδοντιατρικά υλικά και ενίσχυση των εργαστηρίων. 

Ενδυνάμωση των Μονάδων με δυνατότητα επαναπρόσληψης των γιατρών που απολύθηκαν λόγω διαθεσιμότητας καθώς και των γιατρών που στήριξαν το σύστημα για αρκετά έτη με συμβάσεις έργου. 

Δυνατότητα παραμονής των γιατρών που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις μέσω εξεύρεσης πολιτικής λύσης. 

Συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη διαμόρφωση του πλαισίου για τον σχεδιασμό της ΠΦΥ. 

Ο υπουργός δήλωσε ότι πέραν της αποδοχής και του σεβασμού των όποιων δικαστικών αποφάσεων των γιατρών, στο πλαίσιο των προθέσεών του για στήριξη των δομών του δημόσιου συστήματος ΠΦΥ θα επιδιώξει να βρεθούν λύσεις για τα θέματα που ετέθησαν. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Προεδρείο στην εμπλοκή του θέματος της απαιτούμενης εκ μέρους του Υπουργείου τροπολογίας για αλλαγή διατάξεως του Ν.3232/04, προκειμένου να παρακαμφθεί η δυσχέρεια υπολογισμού της προϋπηρεσίας των γιατρών και συνεπώς του χρονοεπιδόματος, ως συστατικού καθορισμού του τελικού μισθού κλάδου ΕΣΥ. 

Αποφασίσθηκε από κοινού, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών του Υπουργείου να συνεργασθούν άμεσα, προκειμένου να παρακαμφθούν τα πολλαπλά κωλύματα, ώστε να επιτευχθεί τελικά το ταχύτερο δυνατόν και η πλήρης μισθολογική εξομοίωση των γιατρών ΠΑΑ του ΠΕΔΥ με το ΕΣΥ.

16 σχόλια:

  1. Ουσιαστικά ζήτησαν ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ πάρτυ του αμαρτωλού ΙΚΑ... Να ξαναρχίσουν να διορίζονται (όλοι ξέρουμε πως) καμπόσοι ΙΚΑτζηδες για να έχουν την συνταγογράφησή τους, την απογευματινή τους πελατεία, τα "εκαπιδευτικά" ταξιδάκια τους κλπ.. όσο για το πως θα μπούνε στο ΙΚΑ. Ξέρουμε όλοι τις ταρίφες... Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Κατρούγκαλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rp

      Tabl. Xydaki 25 mg
      Bt N2 (δυο)

      S. 1x3 με κενό στομάχι

      Διαγραφή
    2. ΗΘΟΣ ΙΚΑΤΖΗΔΩΝ...Διακυρρήσουν σε όλους τους τόνους πως: "Αφού εμείς καταφέρνουμε και εκμεταλλευόμαστε το κοινωνικό σύνολο και ζούμε σε βάρος της κοινωνίας και των ασθενών, όλοι οι άλλοι "ξυδάκι".(xydaki 25mg)".. Συγχαρητήρια παιδιά!!! Αλήθεια και το ξυδάκι σε μαιμού-γενόσημο το συνταγογραφήτε ,με κέρδος 10 ευρώ το μπουκάλι????

      Διαγραφή
    3. η κακομοιρια του ιατρικου κλαδου σε όλο το μεγαλείο της! το μόνο που ξέρουμε είναι, αν είμαστε νοσοκομειακοί να θεωρούμε τους ΙΚΑτζηδες προσκυνημένους και λαμόγια και αν είμαστε ΙΚΑτζηδες να θεωρούμε τους νοσοκομειακούς φακελάκηδες και κοπανατζήδες! ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

      Διαγραφή
    4. EΝΩ ΤΟ "ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ" 20ΕΤΙΑΣ ΜΕ 15€ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ;

      Διαγραφή
  2. Η βαθμολογικη και μισθολογικη εξισωση των Ιατρων του ΠΕΔΥ και του ΕΣΥ θα ειναι σκανδαλο πρωτου μεγεθους.Το ωραριο των Ιατρων του ΙΚΑ ηταν πενταωρο,οι ιατροι του ΙΚΑ ουδεποτε εφημερευσαν ουδεποτε κριθηκαν τοσο κατα την τοποθετηση τους,οσο και στην διαρκεια της υπηρεσιας τους,Ποιο κρατος δικαιου και ποια ευνομουμενη πολιτεια μπορει να το αποδεχτει αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε,εσύ πού ενδιαφέρεσαι γιά κράτος δικαίου καί ευνομούμενη πολιτεία,εάν είσαι νοσοκομειακός,θέλω να θυμηθείς με πόση αξιοκρατία έγινε τόσο η δική σου κρίση κατά την προσληψή σου,όσο καί των συναδέλφων σου.Ξέρεις μιλάω γιά κάποιους πού ήταν 5οι στην κατάταξη προσόντων καί ξαφνικά ευρίσκοντο με θαυματουργικό τρόπο 1οι.Δυστυχώς δε, αυτό δεν ήταν η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.Ως γνωστόν στο περιβόητο ΕΣΥ πρώτα βρισκόταν ο ενδιαφερόμενος εκλεκτός καί εν συνεχεία προκηρυσσόταν η θέση στό νοσοκομείο της αρεσκείας του.Όσον αφορά το ωράριο,[επειδή κι'εμείς,ως ειδικευόμενοι περάσαμε από νοσοκομείο]είναι γνωστόν ότι μετά την πρωϊνή επίσκεψη,οι συνάδελφοι ήταν στά πέριξ Super Market καί σε προσωπικές υποχρεώσεις,στην καλλίτερη δε περίπτωση σκάρωναν ψευτοεργασίες στην βιβλιοθήκη χτίζοντας το ψευτοβιογραφικό τους.Το ίδιο γινόταν καί στίς εφημερίες,όπου όλο τον φόρτο εργασίας τραβούσαν οι ειδικευόμενοι καί τούς τηλεφωνούσαν μόνο όταν ερχόταν κάποιο χειρουργικό περιστατικό γιά ευνοήτους λόγους.
      Τώρα αν είσαι από τούς συναδέλφους με τα ασφαλιστικά,δεν χρειάζεται καμμία απάντηση,είναι ηλίου φαεινότερον ότι εσείς δεν θέλετε να υπάρχει ούτε πρωτοβάθμεια ούτε δευτεροβάθμεια φροντίδα δημόσιας υγείας,αλλά μόνον ιδιωτική.


      Διαγραφή
    2. ΠΕΣΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ...ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΡΑΣΑ ΠΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ , ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ........ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ...ΠΕΣΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 07.00 ΕΩΣ 15.00 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 07.00 ΕΩΣ 14.00

      Διαγραφή
  3. Καλά αυτοί οι ΙΚΑτζηδες μια ζωή προβλήματα δημιουργούν.. Απαιτούν λέει την εξίσωσή τους με του γιατρούς του ΕΣΥ.. Δηλαδή με γιατρούς που αξιολογήθηκαν κατά την πρόσληψή τους αυστηρά, με γιατρούς που έχουν να παρουσιάσουν σοβαρό επιστημονικό έργο με ομιλίες σε συνέδρια, δημοσιεύσεις κλπ, με καθημερινή τριβή σε πολλές φορές δύσκολα περιστατικά, με εφημερίες στην πλάτη τους, σε αντίθεση με τους ΙΚΑτζήδες που ήταν ο ορισμός του σφραγιδομπήχτη, του συνταγογράφου , του ψαρά πελατακίων και του βυσματικά τοποθετημένου.. Έλεος πια με αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ??ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΤΩ ΜΕ ΠΕΝΤΑΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ?? ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ 7ΩΡΟ(ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ....ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΣΟ)ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ?ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ!!!!!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΣΕ "ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ" ΜΕΡΙΚΕΣ ....ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΡΟΣΤΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ...).
    ΑΛΛΑ Η ΚΑΚΕΝΤΕΡΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Σ ΑΥΤΑ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ"ΤΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ Η ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙΤΕ ΠΙΑ...)ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ Ο ΙΑΤΡΟΣΕΣΥ 40 ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΛΕΦΤΑ ΑΜΟΙΒΗ ΑΠΟ ΤΕΩΣ ΙΚΑΤΖΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 50+ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥ....ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΣΥτη ψευτοσυνάδελφε,βλέπω ότι τρέμεις καί στην ιδέα ότι μπορεί εμείς οι σφραγιδομπήχτες-συνταγογράφοι να βρεθούμε με σας τούς υπεράξιους στην ίδια μοίρα,δεδομένου ότι φοβάσαι μήπως το μαγαζάκι σου[Δημ.Νοσοκομείο],δεν μπορείς πλέον να το διευθύνεις όπως θέλεις,να βάζεις τα πελατάκια σου,καρπούμενος πάντα τον δημόσιο εξοπλισμό πού σού παρέχουμε όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες.Σού προτείνω λοιπόν έναν ποιό αντικειμενικό τρόπο αξιολόγησης γιά την κατάληψη θέσης σε Δημόσιο Νοσοκομείο,αφού βέβαια καταργηθεί η μονιμότητα.Κάθε τρία χρόνια,να δίνουν εξετάσεις 1ον γραπτές όλοι οι ενδιαφερόμενοι γιά κάποια θέση σε Δημ. Νοσοκομείο,όχι βεβαίως από Έλληνες Καθηγητές-Λαμόγια αλλά από το AMERICAN ACADEMY της αντίστοιχης ειδικότητος πού θα έρχεται με mail την ώρα των εξετάσεων καί με καλυμμένα ονόματα.2ον να κληθεί να εξετάσει 50 τυχαία περιστατικά στα εξωτερικά ιατρεία ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου,να δώσει θεραπεία, να κάνει εισαγωγή αν χρειάζεται η όποιες εξετάσεις κρίνει απαραίτητες γιά την διαφοδιάγνωση τού περιστατιού.3ον Εφ'όσον είναι χειρουργική ειδικότητα να κάνει δέκα βασικές επεμβάσεις της ειδικότητος του καί να κριθεί γιά την αποτελεσματικότητα της επεμβάσεως.
    Όσο γιά τις ομιλίες σε συνέδρεια καί τις εργασίες άστο καλλίτερα συνάδελφε,ξέρουμε πως γίνονται.
    Πάντως αν γινόταν κάτι τέτοιο θα γινόταν μεγάλο γέλιο,γιατί παρ'όλο πού εσείς έχετε τόσα χρόνια στο Νοσοκομείο,οι περισσότεροι από εσάς είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως.
    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.Καλομελέτα κι'έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως με αυτά που προτείνεις...Αλλάποιος έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να περάσει την αξιολόγηση??? Ένας γιατρός του ΕΣΥ ή ένας ΙΚΑ τζης??? Πάρε έναν τυχαίο περαστικό από το δρόμο να σου δώσει την απάντηση... όσο για το εάν φοβούνται οι γιατροί του ΕΣΥ για το μαγαζάκι τους όπως αποκαλείς το σύστημα Υγείας, να σε πληροφορήσω πως δεν αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς ως πελάτες όπως οι γιατροί του ΙΚΑ που τους έβλεπαν σαν όρθια 50 ευρα....

      Διαγραφή
    2. Ενώ μερικοί από εσάς τους ασθενείς τους βλέπετε σαν όρθια 400ευρα, 500ευρα....1000ευρα και πάει λέγοντας ανάλογα με την ειδικότητα! Εκτός αν εσείς είσαστε εργαστηριακός, οπότε έχετε δίκιο. Παρ' όλα αυτά κάτι θα είχε πιάσει το αυτί σας μέσα στο νοσοκομείο για τις ταρίφες. Παρεπιπτόντως συμφωνώ και για τα περί των ΙΚΑτζήδων.

      Διαγραφή
  6. Η στάση των πρώην γιατρών του ΙΚΑ φτάνει στα όρια της πρόκλησης... Δεν είναι μόνο οι αγενείς γεμάτες περιφρόνηση και έπαρση απαντήσεις τους που μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει και από το site, αλλά η επιστημονική κια ηθική ανεπάρκεια που τους διακατέχει.. Πραγματικά τόσα χρόνια είχε δημιουργηθεί στη χώρα μας ένα ΤΕΡΑΣ που αφορούσε την ιατρική παροχή υπηρεσιών: το ΙΚΑ... Ουσιαστικά επρόκειτο για μια δράκα άνομων συμφερόντων που χαρακτηρίζονταν από την αλυσίδα ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΕΚΒΙΑΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ- ΕΚΒΙΑΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ-ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.... Κανείς ποτέ δεν διορίστικε με ορθόδοξο τρόπο, κανείς ποτέ δεν ελέγχθηκε για ιατρικά σφάλματα, κανείς ποτέ δεν ελέχθηκε για σκάνδαλα εκατομμυρίων, κανείς ποτέ δεν ελέχθηκε για αναξιοπρεπή συμπεριφορά προς τους ασθενείς, κανείς ποτέ δεν ελέχθηκε για τις σχέσεις με φαρμακευτικές εταιρείες...Στην παραγματικότητα αποτελούσε το ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ...Είναι φανερό ποιοι και γαιτί αναπολούν την αναβίωσή του, αλλά ευτυχώς για τον πολίτη το σύστημα αυτό αποτελεί ΠΑΡΕΛΘΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστά ψευτοσυνάδελφε τού ΕΣΥ το ''διεφθαρμένο ΙΚΑ'' δεν υφίσταται πλέον.Απομένει να διαλυθεί πλέον το ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΣΥ,το οποίο απ΄ότι φαίνεται θα διαλυθεί συντόμως,όχι λόγω τέτοιας προθέσεως από την κυβέρνηση αλλά λόγω της επερχομένης πτώχευσης, η οποία θα οδηγήσει στην διάλυση τού διεφθαρμένου Κράτους,τού οποίου αποτελείτε βασική συνιστώσα.Όσο γιά την επιστημονική μας ανεπάρκεια καί την αναξιοκρατία καί την διαφθορά,εσείς ο ίδιος ομολογήσατε ότι ουδέποτε ελεγχθήκαμε γιά ιατρικά σφάλματα,γιατί άραγε;Όσον αφορά την διαφθορά αν γίνει αναδρομικό πόθεν έσχες τα 2/3 από εσάς θα πάτε φυλακή.Φιλαράκο το γλέντι τελείωσε.Στο νέο Ελληνικό Κράτος εσείς θα αποτελείτε ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή