Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας: Υγειονομική βόμβα τα σκουπίδια στην Τρίπολη



Την ανάληψη πρωτοβουλιών της πολιτείας για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από την Τρίπολη, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες συμβιώνουν με μια υγειονομική βόμβα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος αφού επισημαίνει ότι, η Τρίπολη έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, μεταφέρει την απόγνωση των πολιτών και την αγωνία τους, για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σημειώνει ότι παρά τις πολλαπλές και έντονες κινητοποιήσεις όλων των φορέων της πόλης «η δημοτική, η περιφερειακή και η κεντρική διοίκηση έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα». Και επισημαίνει: «Πλέον συμβιώνουμε με μία "υγειονομική βόμβα", αφ' ενός λόγω του συνεχώς αυξανομένου όγκου και χρόνου παραμονής των απορριμμάτων, αφετέρου διότι από την επόμενη εβδομάδα με την άνοδο της θερμοκρασίας η υπάρχουσα κατάσταση θα λάβει ανεξέλεγκτο χαρακτήρα».

Στο μεταξύ, τα σκουπίδια συνεχίζουν να σχηματίζουν βουνά στους δρόμους της Τρίπολης, ενώ κάθε προσπάθεια απομάκρυνσής τους, παρά την έκτακτη ανάγκη, έχει αποδειχθεί ατελέσφορη, με αποτέλεσμα ελάχιστα σκουπίδια να έχουν απομακρυνθεί και το πρόβλημα να παραμένει εντονότατο.
Μετά το νέο αδιέξοδο στην προσπάθεια απομάκρυνσης των σκουπιδιών, αφού η υπηρεσία επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απέρριψε τις διαδικασίες που ακολούθησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα τη σύμβαση με τον ανάδοχο, η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου σε συνέντευξή της σήμερα το πρωί στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι σε απόλυτη εγρήγορση για να μπορέσει να βρει λύση κι αναζητά διαδικασία».

Εξάλλου, για το μεσημέρι αποφασίστηκε σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης προς αναζήτηση –άμεσα- χώρου για προσωρινή αποθήκευση των σκουπιδιών της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου