Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Σοβαρές ελλείψεις σε αρκετές ειδικότητες γιατρών στο ΠΕΔΥ

Στην αναμονή 1,5 με 2 μήνες για ένα ραντεβού

Την εικόνα δίνει o Διευθυντής του κεντρικού πρώην ΙΚΑ στην Πάτρα

Σοβαρές ελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών αντιμετωπίζει το κεντρικό κατάστημα του πρώην ΙΚΑ στην Πάτρα όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διευθυντής του Ιωάννης Μουτούσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή για τους ασφαλισμένους γύρω στον 1,5 με 2 μήνες, ειδικά αν θέλουν να εξεταστούν από καρδιολόγο ή ορθοπεδικό.

Όπως εξηγεί ο κ. Μουτούσης, στο κεντρικό υποκατάστημα του ΠΕΔΥ στην Πάτρα, δεν υπάρχει ούτε ένας νευρολόγος, παρά μόνο 2 στο υποκατάστημα της Γερμανού, κανένας ακτινολόγος, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται για λίγες ώρες από αυτόν του Αγίου Αλεξίου και κανένας ενδοκρινολόγος.

Την ίδια ώα υπάρχουν ελλείψεις σε μικροβιολόγους ενώ τα αντιδραστήρια δεν λειτουργούν πάντα με αποτέλεσμα να υπάρχουν μέρες κατά τις οποίες δεν μπορούν να γίνουν μικροβιολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, καθώς είναι χρονοβόρα επίσης και η προμήθεια των υλικών.

όσον αφορά τους καρδιολόγους υπάρχουν μόνο τρεις.

Πρόσφατα το ιατρικό προσωπικό ενισχύθηκε με 9 γιατρούς. Πρόκειται για 3 γενικούς γιατρούς, 2 μικροβιολόγους, 1 ψυχίατρο, 2 γυναικολόγους και 1 οδοντίατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου