Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Συλλήψεις, μηνύσεις και απογοητεύσεις στο ΓΝ Πατρών


Ένα απίστευτο περιστατικό με φόντο την ογκολογική μονάδα, ανήμπορους θεατές τους καρκινοπαθείς, πρωταγωνιστές δύο γιατρούς και το Διοικητή σε ρόλο κομπάρσου, καταγράφηκε στο ΓΝ Πατρών.

Όλα ξεκίνησαν με τη μήνυση που υπέβαλλε την Τρίτη 10/2/2014 σε βάρος του συντονιστή διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος στον «Αγ. Ανδρέα», ο Διοικητής του νοσοκομείου, για «έκθεση ασθενών σε κίνδυνο». Αφορμή στάθηκε η άρνηση του γιατρού να υποβάλλει ασθενείς συναδέλφου του σε χημειοθεραπεία, παρότι είναι προγραμματισμένη για συγκεκριμένη μέρα και δεν επιδέχεται αναβολής. 

Το γιατρό συνέλαβαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια ασθενών και προσωπικού του νοσοκομείου, αστυνομικοί του 5ου Α/Τ κι αφού τον έβαλαν στο περιπολικό τον οδήγησαν πρώτα στο τμήμα και μετά στην εισαγγελία πρωτοδικών Πατρών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ο ογκολόγος υποστήριξε στην απολογία του, πως δεν μπορούσε να χορηγήσει θεραπεία σε ασθενείς χωρίς να έχει πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο και χωρίς να γνωρίζει την κατάστασή τους. Επιπλέον, άφησε αιχμές για την επιστημονική επάρκεια της συναδέλφου του η οποία έχει προσληφθεί ως παθολόγος, καθώς και για τις Διοικήσεις του νοσοκομείου διαχρονικά που δεν θέλησαν να αντιμετωπίσουν το θέμα. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι για το θέμα έχει καταθέσει μηνύσεις στο παρελθόν.

Ο ογκολόγος μετά την απολογία του επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντά του και για το θέμα αναμένεται να ακολουθήσει δικαστική διερεύνηση. Ο ίδιος ο γιατρός σε δηλώσεις στον τοπικό τύπο λέει ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δηλώνει, όμως απογοητευμένος και οργισμένος από το γεγονός της σύλληψής του στο χώρο του νοσοκομείου, όπου επί σειρά ετών προσφέρει τις υπηρεσίες του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου