Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Φαρμακοποιοί προς κυβέρνηση: Αποκαταστήστε το χάος τώρα!


Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - Health Report.gr

Σε κατάσταση προ μνημονίου όπου οι συνθήκες λειτουργίας για τα ελληνικά φαρμακεία ήταν ξεκάθαρες, ζητά να επανέλθουν τα φαρμακεία ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, ο κλάδος ανέλυσε λεπτομερώς τους νέους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται η χώρα μας από την Ευρώπη.

Ο φόβος των φαρμακοποιών εστιάζεται εκτός των άλλων στην πιθανή πρόθεση των Ευρωπαίων να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να συνεχισθεί η απόλυτα ελεύθερη αδειοδότηση για το άνοιγμα ενός φαρμακείου. Και όλα αυτά την ώρα που ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε στον κλάδο μιλώντας στο μεγάλο του συνέδριο Hellas Pharm ότι θα παγώσει κάθε σχετική διαδικασία και σε κάθε φαρμακοποιό θα αντιστοιχεί μόνο μία άδεια λειτουργίας.

Και επειδή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα χρειαστεί χρόνο τόσο για να συντάξει ένα σχετικό νομοσχέδιο όσο και να το προωθήσει, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος υπέβαλε στην Κυβέρνηση σειρά νομοτεχνικών διατάξεων και ζητά την άμεση ψήφιση τους.

Μάλιστα κατά τη γενική συνέλευση του κλάδου αποφασίστηκε να ζητηθεί ηκατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και διατάξεων που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία των φαρμακείων.

«Mετά από πέντε χρόνια μνημονιακών νόμων που οδήγησαν και τον φαρμακευτικό κλάδο στην εξαθλίωση, ήλθε η ώρα η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις αδικίες και το χάος στον χώρο» λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου