Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΠΕΕΒΙ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Αθήνα, 23/03/2015

Ενημερωτικό Σημείωμα


Σήμερα συναντηθήκαμε οι εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων σωματείων που απαρτίζουν την ΠΟΣΙΠΥ συνοδευόμενοι από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας με τον Υπουργό Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή, τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας κ. Ανδ. Ξανθό, τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υγείας κ. Κοκκινάκη στο Υπουργείο Υγείας.
Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντός, ο Δ/ντής Διασφάλισης και Αξιολόγησης Ποιότητας κ. Φ. Ρηγάτος κ ο Δ/ντής Σχεδιασμού κ Υπηρεσιών Π.Φ.Υ. κ. Ι. Βαφειάδης.

Αφού ενημερωθήκαμε από τον Υπουργό για το ύψος του προϋπολογισμού της Π.Φ.Υ. που θα τηρηθεί για το 2015 όπως έχει προβλεφθεί, μας πληροφόρησε ο κ. Κοντός για την πρόταση του προς το Υπουργείο η οποία περιλαμβάνει το να μην εφαρμοστεί ατομικό όριο ανά πάροχο, αλλά η περιστολή της δαπάνης θα προκύψει :

1) από την εφαρμογή κλιμακωτού rebate με βάση το ύψος του τζίρου των παρόχων,
2) από την άμεση εφαρμογή των συνταγογραφικών οδηγιών από ΗΔΙΚΑ,
3) με ανακοστολόγηση των ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων.
Επιπλέον συμφωνήθηκε η άμεση σύσταση Επιτροπής με εκπροσώπους του Υπ. Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος επί των προτάσεων του ΕΟΠΥΥ και του κλάδου μας.
Τέλος μας επισημάνθηκε ότι οι συμβάσεις θα παραταθούν για ένα τρίμηνο, ενώ δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των παρόχων που δεν έχουν συμβληθεί με Ιδιωτική Ελεγκτική Εταιρεία.

-------------------------------------------------------------------------------------

Επεξηγήσεις κ. Μπεντεβή (Ομάδα Εργαστηριακοί Ιατροί Facebook) 


Ο υπουργός ενημέρωσε οτι ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν αλλάζει (δεν αυξάνεται δηλαδη ) και οτι ειναι και κάτι λιγότερος απο τον αντίστοιχο του 2014. Αυτο παρέλαβε και δεν γινεται να τον αλλάξει. 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε τις προτάσεις που ο ΕΟΠΥΥ πρότεινε στο υπουργειο και που έχουν διάθεση να εφαρμόσουν απο δω και πέρα. 

Άμεση εφαρμογή των περιορισμών συνταγογράφησης όπως προβλέπει ο 2243/18/8/2014. 

Ανακοστολόγηση των εξετάσεων μετα απο μια μελέτη που εχει στα χέρια του ο ΕΟΠΥΥ αλλα που δεσμεύτηκε ο υπουργός πριν την εφαρμογή τους να συζητηθούν και μαζι μας οι νέες τιμές. 

Κλιμακωτό rebate που δε θα εχει σχέση με το προηγούμενο γιατι υπήρξε ένσταση μας απο ποιο ύψος και πανω και δε μας αναφέρθηκε ακριβώς. Απλά μας εξηγήθηκε οτι δεν θα ειναι όπως το προηγούμενο rebate. 

Αυτοι θα ειναι οι προσωρινοί κανόνες για την τρίμηνη παράταση που ο ΕΟΠΥΥ θα δώσει στην υπάρχουσα σύμβαση μαζι μας. Ταυτόχρονα ξεκινά αμεσα μια ομάδα εργασίας που θα ετοιμάσει τη σύμβαση της επόμενης χρονιάς με καινούργιο προϋπολογισμό και αλλα δεδομένα. 

Όσο αφορά τις ελεγκτικές εταιρίες. 

Αφού εκφράστηκε η άποψη μας για το απαράδεκτο τόσο της χρονικής εφαρμογής τους, να ελέγχουν με μεταγενέστερες αποφάσεις προγενέστερα γεγονότα , αφού εκφράστηκε το δεδομένο της απαράδεκτης περικοπής ιατρικών πράξεων χωρις ουσιαστικό ιατρικό λόγο και πήραμε ως απαντηση οτι μπορούμε να κάνουμε ένσταση ( προσανατολιζόμαστε μετα το πέρας της διαδικασίας σε δικαστική διεκδίκηση συλλογικά των δικαιωμάτων μας) σε οποία απο τα επιμέρους θέματα έχουμε αντίρρηση , προχώρησε στην ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ οτι πρεπει να τελειώσουν το έργο τους οι ελεγκτικές εταιρίες αμεσα. Οποίος συνάδελφος δεν εχει υπογράψει με εταιρία πιθανόν να μην του ανανεωθεί η σύμβαση. 

Στο αίτημα μας για δελτιο τυπου ο υπουργός μας είπε να εκδώσουμε εμεις ενα γιατι εμπιστεύεται το λόγο μας και να αναφέρουμε τα όσα ειπώθηκαν σωστά.

4 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΕΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΕΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΕΚΤΡΩΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ???ΜΕ ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ??TOTE NA ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ,ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΠΟΙΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΤΖΙΡΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ¨?ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΠΟΥΤ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ?ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ??ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ?ΩΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ?ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ..ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΡΕΒΑΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ.Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ,ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ.ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΗΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ.(ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΖΑΜΠΑ .ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.)ΓΙΑ ΚΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΘΗΤΕ.ΣΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ - ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δώσε πόνο Κουρουμπλή! μην πληρώνεις κανένα εργαστήριο. Ετσι κι αλλιώς ποτέ δεν θα αντιδράσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή