Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Παν. Κουρουμπλής: Καλοδεχούμενη η τεκμηριωμένη κριτική, αλλά όχι η ανθρωποφαγία



Σκληρή απάντηση στην Εφημερίδα των Συντακτών, ειδικότερα μετά το δημοσίευμα του Σαββάτου 14 Μαρτίου, το οποίο μιλούσε για την επιλογή της ηγεσίας το τιμόνι του ΕΟΠΥΥ, να αναλάβει ο καθηγητής Οικονομικών κ. Μιχάλης Χλέτσος, δίνει ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός κάνει λόγο για ενοχοποίηση της σκέψης του και για ανθρωποφαγία, ωστόσο δηλώνει ότι η τεκμηριωμένη κριτική είναι καλοδεχούμενη. Να σημειώσουμε ότι το δημοσίευμα έκανε λόγο για μνημονιακή επιλογή, χαρακτηρίζοντας τον κ. Μιχάλη Χλέτσο ως «ο εκλεκτός των πρώην υπουργών Υγείας κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη» και ως μία «απόλυτα μνημονιακή επιλογή», εξαιτίας επιστημονικής μελέτης την οποία επιμελήθηκε αναφορικά με τα DRG's (ΚΕΝ),

Αναλυτικά, η επιστολή του υπουργού Υγείας προς τον διευθυντή της εφημερίδας, έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά
Η πρωτοσέλιδη αναφορά της εφημερίδας σας (Σάββατο 14/3/15, με τίτλο «Στην υγεία του μνημονίου») στον εικαζόμενο διορισμό του Καθηγητή κ. Μ. Χλέτσου επί τη βάσει φημών και μόνο (χωρίς να έχει υπάρξει ανακοίνωση, πόσο μάλλον τοποθέτησή του ως Διοικητή του ΕΟΠΥΥ), συνιστά ενοχοποίηση της σκέψης χάριν ανυπόστατης εντυπωσιοθηρίας.
Η τεκμηριωμένη κριτική είναι καλοδεχούμενη, ειδικά από την ΕφΣυν, όχι όμως όταν αγγίζει τα όρια της «ανθρωποφαγίας» .

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου